Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Holnap kezdődik az Essen Motor Show

2017. december 01. - Ződ2000

Szombaton nyitja meg kapuit a nyilvánosság előtt az Essen Motor Show, amely  2017-ben ünnepli 50. évfordulóját. Aki most állna neki szervezni az utat nem késett el, a kiállítás egy hétig (december 10-éig) várja a látogatókat. A rendezvény koncepciója sajátos, talán a hazai AMTS áll a legközelebb hozzá. A szervezőgárda nagyjából azonos az Essen Techno Classica  csapatával, de a rendezvény nagyon más. Tavaly sikerült kilátogatni és érdekes élményekkel gazdagodtam, érdekes oldtimerek (a sinheimi közlekedési múzeum is beszállt, az egyik legkomolyabb Ferrari tárlatot villantották ez évben, meg sok versenyautó, látáskárosodást okozó tuningverda és persze pár hozzájuk passzoló maca).

ems_slider_bilstein.jpg

 Az AMTS-hez kevésbé szokott szemnek az EMS egy felettébb szokatlan kiállításnak hat. Egyrészt mindenkinek kínál valamit, mivel egyszerre nyújtja három(ésfél) rendezvény tematikáját:  az Essen Motor Show kisebb részben oldtimer-szalon, nagyobb részben tuningshow és sportkocsi-kiállítás, egy csipetnyi újautó-részleggel. Másrészt viszont egyik tematikában  sem kiemelkedő.

banner_showtime_970x250px.jpg

A brüsszeli autószalonhoz képest az a pár kisebb importőri BMW illetve Skoda stand egy vicc (pedig Brüsszelben is az importőrök készülnek). Talán a tuningszekció az, amiben a kontinens legerősebbjei közé sorolható (macákban erősebbnek tűnik az AMTS, de  a nemzetközi szalonokhoz járó elegáns modellkinézető hosztesszekkel nem találkoztam). Az oldtimerek felhozatala messze elmarad az Essen Techno Classicától vagy a Retrombile-től, a tavalyi rendezvény alapján a brüszeli Interclassics el nem adott autói fogják az oldtimer-szekció nagyobb részét képezni. Bár meg kell hagyni, a Ferrarinak olyan születésnapi bokrétát szerveztek, amelyet a márka magától egyszer sem prezentált az ünnepi éve során. Schumacher és Regazzoni torpedója például maradandó élmény volt.

A 2017-es év nagy évforduló, és a hírek alapján sok érdekességre számíthatunk. A hirek alapján ott lesz a 70 éves Walter Röhlr (és más versenyzők, mint pl Mathias Eckström), különtárlat az 50 éves Mercedes AMG tiszteletére, és gyári jelenléttel készül a Porsche, a Shelby, a Skoda és a Lada (????). Persze driftshow (drift-taxival),

ems17_messeplan_900px.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr8713408237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása