Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Minden idők 15 legjobb autós üldözése

Beléptek a nagy öregek a szorítóba - meglepő eredménnyel

2018. augusztus 30. - Ződ2000

Valamikor 2017 első felében készítettem egy autós üldözések best-of listát, amelyben igyekeztem a kedvenc jelenteimet, amelyek nem szerepelnek a legtöbb listán, és a mai nethuszárok túl fiatalok ahhoz hogy teljes pompájukban átéljék a nagyképernyőn. Az első listánál lefektettem egy fontos szabályt, amely szerint száműztem a 60-as és 70-es évek filmjeit, mivel egyszerűen nem éreztem korrektnek a mai filmekkel összevetni a régi klasszikusokat egy ennyire technika-függő versenyszámban.

Az előző poszt kommentjeiben javasoltak alapján egy picit átgondoltam a tízes listát, és most kortól függetlenül beengedtem mindenkit. Ezzel bekerült jó pár új film,  néhány kedvenc pedig kegyvesztetté is vált, annak ellenére, hogy nem ragaszkodtam a tízes számhoz.

Az előző posztban lefektetett szabályok érvényesek (az autók, az akció és a realitás hármasán mérem a jeleneteket), és nem az volt a célom, hogy a világ összes autós üldözését idetegyem. És mivel még mindig autós blogot írok, kihagytam pár filmtörténetileg fontos hajszát, mint a Ben Hur és a Párbaj, mert ezek autós szemmel nem olyan érdekfeszítőek. Kockaságom miatt pedig többször is inkább szavaztam a friss tisztelgésre / remake-re, mint a korszakalkotó eredetire (sőt volt amelyik így két szék közt a pad alá esett, mint az Olasz meló). Mindazonáltal aki úgy véli, hogy az ő személyes kedvencét méltatlanul száműztem a toplistáról (az én előző listámról is lekerültek páran), várom a javaslatokat kommentekben. Ezért itt egy képsorozat a toplistáról lemaradt filmekből.

Várom a megfejtéseket a kommentablakban, ha mindet sikerül kitalálni, akkor bekerülnek egy későbbi B Listás posztba.

15. Die hard 5 – az élet drága, de Budapest legalább olcsó - kergetőzés kamu Moszkvában kamu oroszokkal

Mindenképpen szerettem volna egy hazai üldözést is tenni, és sokáig hezitáltam három jelölt között. Az egyetlen bibi hogy egyik sem igazán állná meg a helyét ezen a listán. Ott a Dögkeselyű, ami finoman szólva is nem öregedett szépen, de érdekes mementója a 80-as évek depressziójának, amikor az autós városképet pár modell uralta. Aztán ott a Pogány madonna vagány karambolos jelenete, de erről nem találtam rendes felvételt a Youtube-on.  

Marad tehát a Die Hard 5, amelyben megcsodálhatjuk fővárosunk szépségeit, és messze földön híressé teszi majd. Legalábbis azon nézők között akik készek az amúgy is felejthető film végén átböngészni a stáblista technikai részét.  Egy kicsit zavar is, hogy elpazarolom a 15. helyet ezzel, miközben régi legendás filmek lemaradnak. 

14. Mátrix újratöltve – autós üldözés a Mátrixban

Alapjában véve nem szívesen tettem be a Mátrix 2 autópályás jelenetét a listára (nem is volt rajta az előző listán), de technikailag legalább akkora áttörés, mint Bullit vagy a Francia kapcsolat.

18_mtrx2_1.jpg

Autós szemmel azonban nem vagyok oda érte. A főszereplő Caddy szerintem illeszkedik a film sajátos formavilágához (amelyet számomra az első részben a Nokia 8110 Telefon testesített meg legjobban), de az igazi kunsztokat a fizikai törvényeire fittyet hányó főszereplők jelentették. Filmtörténetileg fontos jelenet, mert ezután özönlötték el a többé kevésébe hihető CGI effektekek az autós üldözéseket, de nem a kedvencem, ezért kapott egy 15. helyet.

13. Taxi 2 – Japánok a francia után

Bár az áttörés az előző rész volt, a Taxi sorozat legjobb jelenete számomra a második rész párizsi hajszája. Ha eltekintünk attól, hogy a taxi Peugeot nem végzik ki két perc alatt a géppisztolyos jakuzák az Evo Lancerrel, a jelenet tele van kaszkadőri mestermunkával,

A Párizs utcáim cikázó autók, és a változó kameraszögből mutatott pörgős jelentek kihozzák a maximumot. Amúgy könnyen ide kerülhetett volna a Transporter nyitó jelenete is, de valamiért rám ez a hajsza mélyebb benyomást tett.

 12. A Sziget – hajsza a jövő szupersztrádáján 

A sziget autós üldözésének különlegessége, hogy gyakorlatilag ugyanazt a forgatókönyvet rendezte le a mester filmjeiben. Komoly internetes szakirodalom lelhető fel arról, hogy hány snittje közös a Bad Boys II, a Sziget és a Transformers 3 autós üldözésének. Én azért a Szigetet nevezném be a listára, az a vagonkerekes rész nagyon ott van a szeren. 

Sci-fiként akad pár érdekesség, mint a „dongó”, de alapjában véve autók kergetik egymást és felettébb impozáns módon, így a nyolcadik hely nálam garantált. 

Ez a jelenet egyben ki is ütötte a Mátrix Újratöltve, a Transformers filmek és a egy sor másik számítógépes trükkökkel megerősített autópályás üldözését.

11. Nyomd, bébi nyomd! (Baby Driver) – véresen komoly jelentek erőlködés nélkül

A Babydriver kimaradt az előző felsorolásból több okból is, leginkább azért mert szégyenszemre eddig nem sikerült megnézni a filmet. A bankrablás utáni menekülés a piros Subaruban viszont már elérhető a youtube-on. A meglepően hiteles autós jelenetek szerintem éles kontrasztban állnak a meglehetősen nevetséges alapszitu elfogadtatására, de úgy tűnik mindenki imádta a filmet.

Nehéz is belőni a listán, mert a film a ma elérhető legfrissebb technikákat úgy veti be, hogy azok nem bántják a szemet, az iparos munka pedig hibátlan. A Rallye-versenyeken érlelt Impreza hitelesen, a fizikai törvényeit betartva piruettezik a rendőrautók és akadályok között, a sofőr pedig macska-egér hajszában hirtelen mutatványokkal rázza le üldözőit (mint a rögtönzött itt a piros hol a piros játék a helikopterrel). Személy szerinte az egyetlen gondom a helyzet komolytalansága (a zenére doboló tini gyerekkel a kormány mögött), ami miatt nem tudom egy lapon említeni a Drive-val.

10. A Quantum csendje nyitójelenete

Bár a James Bond sorozat minden egyes része vérbeli akciófilm, mégis nehezebb jó autós üldözést találni benne, mint eredetileg gondoltam. A legtöbb autós menekülés során ugyanis a másik fél általában más fegyvernemmel indul, hol egy tank, hol egy helikopter, hol egy tengeralattjáró veszi üldözésbe hősünket. Ezért négy-öt jelenet marad, amely megfelel a definíciónak és még mindig komolyan vehető. Ezek közé sorolnám a DB-5 és Amasova őrnagy Ferrarijának ismerkedését a Goldeneye-ban, a Halj meg máskor üldözését a jégpáncélon, vagy a „bérelt” Nokia-távirányítós 7-es bimmer leamortizálását.

A James Bondos sorozat kedvenc autós jelenete továbbra is Quantum csendjének nyitójelenete. Itt szinte minden tökéletes, a táj, a pörgős jelenetetek, az autentikus autók (az Alfa 159 amúgy is személyes kedvencem), mind helyén van. Talán a Parkinson-kóros operatőr kicsit ront az élményen, de a toplistás hely számomra továbbra is indokolt.

9. A Fast Furious freanchise fenenagy fennforgása

A FF sorozat önmagban megtölthetné a lista felét, még akkor is ha szigorúan betartjuk az előző posztban lefektetett szabályokat, és száműzzük a tankokat és repülőket.

 A fenti szabályokat betartva a kedvenc jelentem (az amúgy elég gyengére sikeredett) második rész ""felvételije".

Amennyiben átmegyünk "god mode"-ba, akkor talán a hatodik rész tankos autópálya-üldözéses jelenete lenne a befutó.

 

8. Drive – egy valóban realisztikusnak ható autós üldözés

A Drive egy sajátos film, jellegzetes színekkel, emberekkel és hangulattal. Ahhoz képest, hogy a film egy kaszkadőr története aki fusiban gengsztereket szállít el rendeltetési helyükről, meglepően kevés autós üldözés van benne.

Bár nem rossz, és felettébb realisztikus, a film elején induló bankrabló-menekítést nem éreztem annyira átütőnek, mint a vége felé a bankrablást követő hajszát, amelynek rögtön megadtam a nyolcadik helyet.

Az alapsztori egyébént hommage a nyolcvanas évek alvilági autós filmjeire (Gengszterek sofőrje, Hétpróbás gazemberek, (az eredeti) Tolvajtempó), amelyek szintén megtölthettek volna egy listát (lesz is belőlük itt még :) ).

7. Francia Kapcsolat, hajsza a metró után

Ez az a jelenet ahol a leginkább be kellett számítanom a film korát, mert nem szépen öregedett. Bár autós szemmel sokkal kevésbé látványos, mint a Bullit, a jelenetet rengeteg statiszta, járókelők, autót teszik életszerűvé. 

A film híres autós üldözését akkora legenda övezi, hogy nem maradhatott ki. Akad itt sztori a biztosítás hiányáról (betévedt járókelőkkel), operatőrök helyett a hátsó ülésre beszálló rendezőről, a filmnek falazó, állásukat aprópénzre váltó városházi hivatalnokokról (a Totalcar elég részletesen kivesézi). 

6.Rázós Futam: bűnös élvezetek a 80-as évekből

Annak idején valamiért ez a film átcsúszott a diktatúra szűrőjén (alighanem az amerikaiak, khm kiegyensúlyozott ábrázolásáért). Mondjuk a Rambo II-höz képest valóban  megfigyelhető egy adag „távolságtartás” Amerikától ebben az új-zélandi kémfilmben, amelyben igazán nincsenek „jófiúk”. Maga az egész film egy hosszúra sikeredett autós üldözés a meseszép új-zélandi tájakon, (mielőtt még Peter Jackson felcsapott turisztikai szakembernek).

Kicsit nehéz rendes youtube videót találni a filmről sajnos, amennyiben ez nem működne, létezik egy teljes változat (a magyar szinkron aranykorából), onnantól érdemes nézni, hogy Mr Carney benéz egy kanyart és leamortizálja a cégautót, majd magéhoz térve bemegy a legközelebbi Ford-kereskedésbe autót vásárolni…

5. Száguldó bosszú (The Wraith) bűnös élvezetek deluxe

Megint egy film, amely a lista harmadát adhatná, mivel a főbb szereplők elsődleges interakciója az autós párbaj (Sherelyn Fenn kivételével, ő más képességeit villantja meg). Mint később kiderül, a párbajok életre halálra mennek, bár a banda tagjai először meglepően lazán kezelik a dolgot.

Az autók a helyzethez mérten reálisak (nyilván a főszereplő Interceptorát leszámítva), és az akciójeleneteket nagyon szépen megírták. Leginkább a Trans Am elleni párbajt nevezném be a listára.

De a Punk legény piros Daytonája elleni meccs is simán ott van a legjobbak között.

 

4. Halálbiztos (Death Proof) – a sivatagi párbajok legjobbja

Őszintén szólva, itt számomra a hangsúly a nosztalgián van, Tarantino és Rodriguez stílustanulmánya inkább a hangulatával ragad el, mint a realisztikus jeleneteivel.

A kemény dolog az, hogy ez a film egyben ki is üt egy-két klasszikus sivatagi hajszát, amely a Vanishing point fő erőssége lenne, de szerintem ez a film mind az eredeti VP-n, mind a remake-en túltesz. Azért a Hondás lány hiányzik : ).

 3. Mad Max Fury Road – szinte az egész film egy nagy autós üldözés 

Tudom, hogy itt most egy örök klasszikusnak kellene szerepelnie, de nem tudom megállni hogy ne a nagy klasszikus előd tökéletesre csiszolt remake-jét tegyem be. A modern Mad Max egy tökéletes autós film, és tökéletes akciófilm az első pillanattól az utolsóig. 

Eredetileg nem tettem fel a listára a nem túl autószerű járgányok miatt, de egy kiadós mozizás után felülvizsgáltam az álláspontom. Sőt kapásból megajánlok neki egy előkelő harmadik helyet. 

A filmet áthatja az a nagyon alapos odafigyelés a részletekre, a karakterek és az autók egyaránt autentikusnak érződnek (egy poszt-apokaliptikus sci-fiben épp ilyen arcokra számítanék). Víííééjt!- Víííééjt!- Víííééjt! (vagyis inkább Dáunszájz- dáunszájz- dáunszájz!) 

A képi világ magával ragad, a színek és a látványvilág is tökéletesen illeszkedik a tematikához. A minden képkockán hadra fogott CGI pedig egyáltalán nem ront az élményen. 

A készítők alaposságába bele tartozik az a gondosság, amivel az autókat összeválogatták. A fekvőlámpás Merci kabinnal szerelt kamion vagy a Hot Rodok jól éreztetik, hogy a mesternek volt 20 éve továbbfejleszteni a film concept-artját.

2. Ronin - a modern klasszikus

A Ronin nagy autós üldözése minden autós jeleneteket rangsoroló lista kötelező eleme. Pedig a moziban közel sem okozott akkora padlózást az álkapcsomnak, annak ellenére, hogy mindene meg volt hozzá, remek színészek, mesés tájak, realitásra ügyelő, CGI-től mentes akciójelenetek.

Számomra talán túlságosan is realisztikusra sikeredett az üldözés (eltekintve attól, hogy egy turbózott Audi S8-as nehezen birkózik egy Citroen XM-mel :) ), de érdekes módon mai szemmel újranézve szebben öregedett a film, mint sok kortársa.

A Párizsi jelenet is impozáns, de személy szerint a nizzai elfogás nekem sokkal inkább szívem csücske, már csak azért is, mert többször is megjártam a vidéket, és az emberek arrafelé nem úgy vezetnek, mint a franciák általában, ezért nagyon jó autós csapatásokat lehet rendezni. 

1. Bullit (San Franciscó-i zsaru) – a modern autós üldözés ősanyja

Bár fenntartom, hogy a régi filmeket egyszerűen nem lehet a mai pörgős filmekhez hasonlítani, a Bullit helye mindenképpen itt van a listán. Alapjában véve mindene meg is van ahhoz, hogy tökéletes legyen.

Remekbe szabott verdák? Pipa, keménykötésű profi versenyzők? Pipa. Csodás küzdőtér San Francisco belvárosában, majd a hegyi szerpentineken? Pipa! Tét életre halálra? Nem is sejtik a szereplők, hogy mennyire!

A hibátlan kivitelezés azonban nem képes áthidalni az évtizedeket. Már a 15 évvel későbbi Rázós futamon is érződik, hogy mennyit haladt előre a világ, a mai drónokkal és CGI-vel megtámogatott világunkban pedig kifejezetten nehezen tudok alkalmazkodni a régi fakó színekhez és sebességhez. Pedig még hálásak lehetünk, hogy nem nagyon próbálkoztak a gyorsított lejátszással, mint sok korabeli filmben.

Mindazonáltal, a Bullit üldözési jeleneti a fenti hiányosságok mellett is megállják a melyiket a mai filmekkel szemben. Nem érezzük valótlannak a jeleneteket, dacára az eltelt közel 40 évnek, könnyedén tudunk azonosulni az autók sofőrjeivel, és szinte ott érzem magam San Francisco utcáin.

Ez lenne az én top 15-ös listám, amely már egy kicsit univerzálisabb (kevésbé szubjektív), mint az előző 10-es lista. Nem mondom, hogy ez egy abszolút lista, sőt igyekeztem megtartani azokat a jeleneteket, amelyek nekem régen beégtek az emlékezetembe, de a nyilvánosság számára azóta a feledés homályába merültek.

 

A végére beteszek egy szokásos szavazást, aki pedig elégedetlen a listával nyugodtan delegálhat filmeket komment formájában (a múltkoriakból is került be ide pár, köszi mindenkinek).

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr9814211577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xm95 2018.08.31. 00:37:46

Emberek! Hol van Belmondo?! A profi? www.youtube.com/watch?v=3Fl2uTv1oRw
A betores, Omar Shariffel? www.youtube.com/watch?v=ad7fFZCZarg

baryll 2018.08.31. 04:27:24

Száguldás a semmibe (1971). Szinte az egész film az autós üldözésre van kihegyezve.
A Miami Vice sorozatban is van jónéhány emlékezetes üldözéses jelenet. Kedvenc verdám a Ferrari Daytona Spider.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.08.31. 04:58:25

Haha, jó a téma és a tartalom is oké, köszönjük, melózhattál vele rendesen...
Szerintem nagyon kilóg az az Interceptoros baromság a fizikát megerőszakoló, gyorsított felvételekkel.Akármikor is készült, nem menti fel az ilyen gagyi alkotást.
Van pár film, amit még nem is láttam, megyek is mindjárt letö... izé, kölcsönkérni a kedvenc videotékámból...
:D

Mazlee 2018.08.31. 06:54:16

Gengszterek sofőrje? ohh ugyan...

Tiborsan 2018.08.31. 08:26:10

Borítékolható volt a Bullit :) A Vinishing Point-ot én is hiányolom, abból nekem is a Viggo Mortensen féle remake a kedvencem.
A FF sorozat egy vicc, talán a Tokyo Drift volt valamilyen szinten értékelhető, de a fél órásra elhúzódó negyed mérföldek a túlgyorsított CGI háttérrel már nekem sokak.
A szavazásban viszont van egy hiba: nem Örvös Csöpi, hanem Ötvös Csöpi!

kommentes nikk 2018.08.31. 08:32:41

Jó kis lista, én még rátenném a Jack Reacher (az első rész) autós jelenetét, ami ezt a Bullit/Ronin oldschool vonalat viszi tovább, nyers, zene nélküli, nagy motorhangos, realisztikus üldözés, nálam a top ötben benne van.

badlucktotem 2018.08.31. 08:41:04

sejtettem, hogy a Blues Brothers kimarad

chtulu 2018.08.31. 08:53:22

Nekem a Párbaj (Duel) Spielbergtől.

ledo76 2018.08.31. 09:00:44

@xm95: Így van! A legautentikusabb, legjobb autósüldözések a francia-olasz vonalon voltak (Remy Julienne). A Betörés (Le Casse) a személyes kedvencem.
A Rázós Futamért azért jár a pont.
Itt a Ronin és a Francia kapcsolat a top.
A Bullit nagy kedvenc, de az üldözés ma már nincs a topban, a film többi részét viszont jobban szeretem mint régen.
Az összes CGI-s szart meg se említettem volna...

ledo76 2018.08.31. 09:01:53

@chtulu: Kiváló ötlet, kihagyhatatlan.

octy 2018.08.31. 09:06:44

"Mindazonáltal, a Bullit üldözési jeleneti a fenti hiányosságok mellett is megállják a melyiket a mai filmekkel szemben."

A mai filmekben semmi izgalmas nincs, mert mindent meg lehet csinálni és olyan dolgokat mutatnak ami az alapvető fizikának is ellent mond. Mivel látszik, hogy ez így csak fantázia, számomra súlya sincs.

A szerző lehet mégis inkább a CGI-os jelenetekért van oda?

Igazi ritkaság amikor azt látja az ember, hogy bár nem fénysebességgel száguldanak az autók de minden valódi! Az a "kevés" sebesség is. Hogy tényleg csikorogtak a gumik, tényleg csúszott, tényleg alig tudta megfogni a keresztbe állástól. Az egész IGAZI és nagyon sok meló van benne, és a veszélyek is valódiak voltak.

A fenti filmek egy része ebből a szempontból felejtős. Mese.

citrix 2018.08.31. 09:07:26

A Gengszterek sofőrje, The Driver. Az igen.

mbx porsche · http://matchboxmemories.hu 2018.08.31. 09:09:16

Bullit mellett a másik kedvencem a Gone in 60 Seconds (1974) záró üldözése (na meg persze az egész film ott van a szeren).

Krisi 2018.08.31. 09:28:27

a Drive az egy jó film, de autós szempontból nulla. ezt annak mondom aki még nem látta, nehogy úgy járjanak mint én, hogy egy autós filmre számítanak, mert nem az.
jó a hangulata, tökéletes a zene, a képvilág, minden. de mondom, autós szempontból kalap szart se ér :)

Terézágyú 2018.08.31. 09:43:13

"10. A Quantum csendje nyitójelenete"

Lehet, hogy már túl öreg vagyok ehhez, de én ezt az autós üldözést egyszerűen "nem értem". Nem értem, hogy mi történik, hogy mit csinálnak benne. Olyan gyorsak a vágások, olyanok a képkivágások (vagy a cgi, mittomén), hogy nekem fogalmam sincs, hogy mi történik pontosan.

Míg egy régebbi autósüldözés jelenetet akár később is el tudnék mesélni, hogy mi történt, hogy történt, ennél a Bond-üldözésnél fogalmam sincs. Közvetlenül a jelenet megnézése után sem tudnám elmondani, hogy valójában hogyan zajlott az egész, ki mit csinált.

Lehet, hogy látványorgia, ahogy egy tűzijáték is az, de ahogy egy tűzijátékot nem tudunk "elmesélni" utólag, úgy ezt sem lehet...

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2018.08.31. 09:50:27

Ezek közt van egy csomó gagyi, meg olyan is, amit nem is neveznék autós üldözésnek, és persze kimaradtak nagyon jók is. A többiek által említetteken kívül pl. a Tolvajtempó (régi is remake is), Olasz meló (szintén régi és remake) vagy pl a nagy kedvencem: Árral szemben
www.youtube.com/watch?v=-q1yAIQ_-Vo

Gukker 2018.08.31. 10:18:42

A Bullitben nagyon tetszik, ahogy szépen kihallani a motorhangból, mikor Steve McQueen dupla kuplungot nyom váltáskor.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.08.31. 10:39:43

Na látom gyűlnek a kommentek, köszi a tippeket.

@baryll: megnéztem mind az eredeti , mind a remake, mielőtt kiválasztottam azt amelyiket a legjobbnak éreztem az összes ilyen közül (eltekintve a Hondás lánytól :)).

@geegee: igen, ment el vele egy kis időm :) Az Interceptort illetően, ami egyszer fiatalon beleég a retinádba, nehéz kigyógyulni belőle :).

@Tiborsan: a cikkben ott a vanishing. Sajnos "Örvös" már marad, mert nem lehet belejavítani a szavazásba utólag.

@kommentes nikk: benne van a cikkben a Reacher, kiváncsi vagyok megtalálod-e? :)

@badlucktotem: igen. :) Még említés szintjén se akartam betenni.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.08.31. 10:49:13

@ledo76: @xm95: köszi, ezen a vonalon még fogok futni egy kört. @Hammer: az Striking Distance érdekes még nem is láttam, de alapjában véve én egy French Connection hommage-nak érzem, a toplistában az eredeti valszeg kiütné. De klassz volt végignézni. Bruce Willis hajjal? És még mondják hogy régen nem voltak trükkök... :)

@mbx porsche: valamilyen módon szerepel a cikkben a G60s. Gyakorlatilag kiesett a Drive-val szemben.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.08.31. 11:14:17

Amúgy érdemes alaposabban átfutni a második galériát, van benne pár érdekes/vicces nevező. Ők mind lemaradtak, néha méltán.

studkell 2018.08.31. 12:22:14

"ami miatt nem tudom egy lapon említeni a Drive-al." - posztoló

Drive. Drive-val. Nincs és soha nem is volt -al, -el rag a magyar nyelvben, csak teljesen hasonuló -val, -vel rag. Szóban sem így elharapva mondod, csak nagyon terjed ez a hülyeség. Pedig meglepően jó ez a blog.

kommentes nikk 2018.08.31. 13:02:54

@Ződ2000: a második galéria harmadik képe?

protézisesh 2018.08.31. 14:03:30

@Gukker: a bullit mustang hangja végig remastered, egy 7.3v8-as Ford GT40 motorhangja van bekeverve a 350es Mustang helyett. Ennyit a kihallásokról..

én83 2020.05.15. 23:37:50

@Ződ2000:

Pár apró megjegyzést tennék:
"ott a Pogány madonna vagány karambolos jelenete, de erről nem találtam rendes felvételt a Youtube-on. "
Itt van egy, igaz elég rövid, csak az ütközés látható rajta, maga az üldözés nem: www.youtube.com/watch?v=jxKnj03WFpA

"14. Mátrix újratöltve ", kicsit lejjebb: "nem a kedvencem, ezért kapott egy 15. helyet."
szerintem 14.-et akartál írni

"12. A Sziget", lejjebb: " így a nyolcadik hely nálam garantált"
Az előző listádon valóban a 8. helyen volt A sziget, gondolom onnan copy paste-ztad a szöveget

Bullithoz:
1. "Már a 15 évvel későbbi Rázós futamon is érződik"
A Bullit 1968-as, a Rázós futam 1985-ös. Nálam 17 év a különbség
2. "dacára az eltelt közel 40 évnek"
A poszt 2018-ban íródott, tehát pont 50 év telt el a Bullit óta.

Amúgy maga a lista jó. Ha erre jársz, az említett hibákat majd javítsd ki.

én83 2020.05.15. 23:43:21

@xm95: A profihoz itt egy jobb videó, itt nincs alákeverve a megmixelt főcímzene, hallatszanak rendesen a motorhangok: www.youtube.com/watch?v=bfq8eUrrI7s
süti beállítások módosítása