Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Programajánló: pénteken nyitja meg kapuit a brüsszeli Interclassics

2017. november 13. - Ződ2000

Ez évben harmadik alkalommal kerül megrendezésre brüsszeli Interclassics. Referenciájuk Hollandia legfontosabb oltimer-rendezvénye, a januárban már 25. szülinapjára készülő Interclassics Maastricht, amely az egyik legnagyobb európai regionális oldtimer-kiállításként hirdeti magát. Az év elején már írtam egy beszámolót a hasonló léptékű Anwerp Classicsről, de sajnos az év eleji maastrichti Interclasicsról ez évben lemaradtam (viszont tavaly összejött). A tavalyi brüsszeli Interclassicra viszont sikerült kilátogatni. A szervezők akkor két fő tematikus tárlattal is készültek, ami remekül kiegészíti a börzét. A nagyobbik gyűjtemény a Spa-Francorchamps-i pályán valaha döngetett neves versenyautókat fűzte egy 2x2 tornasorba. Akadt itt a BMW lenyűgöző M1-eséből (Hans Joachim Stuck szolgálati autója) éppúgy, mint Ralf Schumacher és Thierry Boutsen F1-es torpedója, egy Jaguar XJR 14 Le Mansból de akadt néhány a letűnt korok légterelőben szegény lélekvesztő szivarjaiból is. A másik válogatás témája a törpeautók világa volt. Ez egy másik véglet, ahol egymást váltják viccesebbnél viccesebb autók, amelyek között egy Isetta már a közepes méretet képviseli. A mikroautók nagyobb részét a Lowman adhatta, de helyi Autoworld Múzeum is hozzájárult. Ezen felül több érdekességet is láttam, például a BMW 100. Szülinapjára szervezett Autoworld tárlat kedvcsinálóját vagy a Porsche belgiumi hivatalos oldtimer-központjának eléggé impozánsra sikeredett standját.

A oldtimer rendezvények sokáig elsősorban használtautó-börzék voltak, amelyek azzal emelték ki magukat a sima használtató-piacok közül, hogy hogy a szervezők megnyernek egy "védnököt", általában egy születésnapját ünneplő márkát, amely elhozza a saját múzeumából legféltettebb kincseit. Így került Antwerpenbe a Jaguar egyik másik legendás versenyautója, és Maastrichtba a BMW saját kollekciójából a versenyre felkészített, M-es harci színekben pompázó  M1 vagy a Z8-as, Art Car festéssel. Nem mintha az a pár tucat eladásra kínált 911-es, sirályszárnyas SL vagy Ferrari nem érdemelné meg a kitérőt persze. Az elmúlt két-három év oldtimer rendezvényei alapján nekem úgy tűnik, hogy a régió (BENELUX, illetve Németország észak-nyugati része) nagy rendezvényein egy stabil kiállítókör jár körbe gyűjteményével, bár a kínálat azért folyamatosan változik. A Brüsszelben most vasárnapig el nem kelt darabok egy hónap múlva ott lesznek az Essen Motor Show oldtimer szekciójában, és a két-három szép verdát forgató privát hobbigyűjtők ott lesznek a Techno Classicán is, bár a Retromobile-on standot bérelni már túl nagy falat lenne nekik. Belgiumeban azonban annyi oldtimer akad, hogy simán elférne még két ilyen rendezvény. Az Interclassic szervezői pedig mindig igyekeznek valami többletet adni.

17546995_1302319443151381_4638894795544460843_o.jpg

A szervezők ez évben öt nagy nemzeti autómúzeumtól kapnak erősítést: a brit nemzeti múzeum (Bealieu), a holland Louwman (amelyet ez évben nekem is sikerült meglátogatni), a Mulhouse-i Schlumpf-gyűjtemény és a Torinói Autómúzeum (szintén megvolt) is ki fog állítani (természetesen a hazai Autoworld mellett (amely ez évben a Ferrari megemlékezése miatt emlékezetes számomra). Minden múzeum küld pár emlékezetes autót, mint a Talbot Lago a Lowmansből, Mulhouse-ból természetesen Bugatti, Cisitalia Torinóból, a teljes lista itt érhető el  . A másik téma a 10-es és 20-as évek Cyclecarjai, amelyek olcsó könnyű építésű autók voltak a kevésbé tehetősek osztályrésze volt, de természetesen ezekkel is megpróbáltak versenyezni.

És természetesen ott lesz több tucat kisebb és nagyobb kereskedő és gyűjtő, valamint érdeklődő.

23406066_1505834269466563_8082390582274407215_o.jpg

A rendezvény pénteken nyitja meg kapuit a brüsszeli vásárvárosban (Expo, a Heysel metrómegállónál), (a hivatalos oldal itt található) és vasárnap este zár.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr6713250785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stig 2017.11.15. 10:08:51

Lehet már kérdeztem és te válaszoltál is, de elfelejtettem.

Megoldható lenne, hogy a képek full hd vagy még nagyobb felbontásba kerüljenek fel úgy, hogy le is lehessen tölteni képernyővédőnek?
(Még egy kisebb "vízjelet" is elfogadnék vmelyik alsó sarokban, ha átlátszó vagy nem nagyon feltünő)

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.11.15. 12:11:27

@stig: a blog.hu platform max 2 mbyte-os, és már ezeket is eléggé nehezen kezeli betöltésnél az oldal, ha van mondjuk 30 kép (és nálem ez előfordul :) ). Ezért én inkább maradok a 600k-1Mb méretű állományoknál, ezek már ráférnek a HD monitorra szerintem.

De ha kell valami írd meg az emailemre és elküldöm eredetiben.

Gyanítom találsz még majd érdekes dolgokat a jövő héten... www.youtube.com/watch?v=IdEvq90fP1s
süti beállítások módosítása