Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Legrosszabb reklámok: Fiat és Charlie Sheen

Na kivel ne reklámozzunk mostanában? Már reklámot is lehet visszahívni...

2015. november 24. - Ződ2000

Korábban szerepelt itt egy reklám, ami még a maga idejében is (60-as évek!) annyira hímsoviniszta volt, hogy a terméket is magával rántotta. A reklámszakma sem tanul a saját hibájából, és ironikus módon épp a polkorrektség évtizedében sikerült egy hasonlóan blama reklámot összehozni. De azt még a legbátrabb marketingesek sem árazhatták be, hogy a kiválasztott hírességük e hónapban az egyik legneccesebb reklámarccá válhat…

sheen-fiat.jpg

A fenti reklám 2012-es, de a hírek szerint már elkészült egy új reklám a vadiúj 124-essel.  Persze az eredeti reklám tárgya sem egy hétköznapi darab, az ilyen méregzsákokat mindig is merész reklámokkal igyekeztek hirdetni, ami azért néha igencsak balul is sülhet el...

500_sheen.jpg

De ahogy a Ka esetében, itt is mehet a reklám a levesbe, meglepne ha a vírusvideó komoly marketingértékkel bírna…

500_sheen_2.jpg

Amúgy Olaszországban nagy hagyománya van a hírességekkel reklámozásnak, olyan kampányokat is elindítanak, amely olaszországon kívül be sem indítják. Néha a hírességekkel készült reklámok kikerülnek a nemzetközi porondra, mint a Nespresso George Clooneyval, vagy az Alfa 156 Catherine Zeta Jonesszal.

De valahogy úgy érzem, most nem fog a FIAT reklámtörténelmet írni, legalábbis nem pozitív értelemben… Úgy tűnik, ha már a FIAT nem szólhat bele a nagyok milliós visszahívási versenyébe, legalább a reklámjait visszahívhatja. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr228105968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2015.11.24. 22:20:50

Ez egy majd` 4 éves reklámfilm Charlie Sheen-nel, már rég nincs reklámértéke. De pl. a Tiger Woods szereplésével futó reklámkampányokat valóban vissza kellett vonni, amikor kitört a botrány körülötte.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.11.25. 09:31:28

@Szabi DMC: igen, a visszahívott reklám a 124-é, ami állíltóag már dobozban volt. pontosítottam a posztot egy kicsit.
süti beállítások módosítása