Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Hogy milyen Brexit?! Épp most szállták meg Brüsszelt a brit autóipar legendás ikonjai…

2019. december 14. - Ződ2000

Vicces dolgokat tud produkálni az élet, ezt megszervezni se lehetett volna ilyen precízen. Pont a történelmi Brexit választás napján avatták fel a brüsszeli Autoworld múzeum aktuális tárlatát, amely a brit autóipar legendás ikonjai előtt tiszteleg. 

dsc_7829.jpg

Nem számít, mekkora ökörséggel dobja meg az Egyesült Királyság, Brüsszel egy nagyszerű kiállítással viszonozza. Az Autoworld minden évben összehoz pár nagyszabású kiállítást, ahol több tucat autó foglalja el az emeleti galériát.

0_dsc_6086_copy.jpg 

Akik követik a blogot vagy az egszostive-ot, annak beugorhat egy-két beszámoló a korábbi kiállításokról. A Renault 100-ik, a Porsche 70-ik és Citroen 100. évfordulójának tiszteletére tartott kiállítások elég ütősre sikerültek. A mostani kicsit túlmutat mindegyiken, mert az autók mellé egy teljes díszletsort húztak fel egy kitalált brit város stílusában.

dsc_7761.jpgKicsit olyan mintha a odavarázsolták volna a Piccadilly Circust a környező utcákkal, amelyeken az letűnt évtizedek autó kincsei parkolnak, a karácsonyi időszakra jellemző pompával.

dsc_8012.jpg 

Az egész múzeumot hagyományos brit karácsonyi dekorációval látták el és az hivatalos karácsonyfát is angol stílusban díszítették fel.

dsc_7887.jpgAz Autoworld tárlata több mint 55 legendás brit autót ígér, köztük számos ritka és kivételes remekművet a tipikus londoni körítéssel. dsc_8131.jpg

A bejáratott elrendezésnek megfelelően a ma is üzemelő márkákat a belga márkakereskedések támogatták meg. A bejáratnál felállított két standon persze ritkaságok és luxusautók viszik a prímet, így kapásból Aston Martin, Bentley, Jaguar és a Rolls Royce ugrik be. A két stand amúgy elég szokott lenni egy ideiglenes tárlathoz is, ez esetben ez csak a ráadás. dsc_8003.jpg

A fő attrakció még mindig az emeleten található: a Múzeum galériáját a letűnt márkáknak tartották fenn. A teljesség kedvéért olyan márkák szerepelnek itt, mint az Austin, a Bristol, a Gordon Keeble, a Hillman, a Humber, a Jaguar (régi modelljei), a Jowett, a Land Rover (azért az új Defenderből jutott pár parkolóba is), a McLaren, a Mini, a MG, a Morgan, pár Rolls Royce, Singer, Triumph, TVR de még a Vauxhall is kapott helyet.

dsc_7962.jpg 

Az autók felhozatalát olyan motorkerékpár-gyártók egészítik ki, mint a BMC, a Brough Superior, a Norton, a Triumph és a Vincent.

dsc_7776.jpg 

A teljesség nélkül csak két standot emelnék ki (ezekről később részletesebben is tervezek írni). A galéria különtermében 6 szupersportkocsi várja a látogatókat, köztük egy Jaguar 220XJ, egy McLaren Senna és a legendás McLaren F1.

dsc_7829.jpg 

A másik kedvenc standom egy tucat legendás versenyautót hozott össze, mint például a Jaguar XJR15, a Bentley Le Mans győztese a közelmúltból és még pár nyalánkság.

dsc_8148.jpg 

A kiállítás január 26-ig nyitva tart, tehát bően maradt idő beótolni. Azoknak aki nem tudnak időben eljutni az Autoworldbe, tervezek egy részletesebb cikket, némi spoilerrel (ha a McLaren Senna spoilere nem lenne elég : ) ).

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2715351590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.12.16. 00:17:40

@Hungarian Geographic: elég sok időm megy el az angol nyelvű posztokkal, azok az egzostive-ra kerülnek meg esetleg a Drivetribe-ra.

Ha bírod az angolt érdemes átnézned oda, kb ugyanazt kapod mint eddig (pl Retromobile és Techno Classica és IAA fényképorgiákkal vagy az InterClassics, plusz pár újdonság mint a Ferrari és Lambo Muzeumok, vagy egy elég jóféle belga Concours d'Elegance ).

A magyar cikkeket kifejezetten a blog.hu miatt hozom össze, de több haszna nincs és elég kicsi mostanában a forgalom, ami a kiemelések hiányának is köszönhető. Ezért Kb arányosnak gondolom az idei erőfeszíteseket :).

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2019.12.16. 00:41:08

@Ződ2000: Igen, igen. Ez egy általános probléma, hogy a minőséget produkáló blogerek nem kapják meg a mozgásteret. Te is sokkal többet érdemelnél.
Nem elmenekülnünk kell, hanem előre menekülnünk.
Írj rám légyszíves és folytassuk a hungarian.geographic @ gmail. com címen

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.12.16. 07:59:09

@Hungarian Geographic: az egzostive nem volt meglepetés: autossagok.blog.hu/2018/07/03/egy_kis_helyzetjelentes_egzostive_com

Ez a blog egy nonprofit hobbi, ahogy az egzostive is az, csak az visz is pénzt (elvi okok miatt nem tartok rajta reklámot) míg a blog.hu-nál adnak sok mindent (pl egy envira galéria is 100 euro) amit a wordpresshez meg kell venni, a bejövő forgalomról nem is beszélve.
2018-ban valami 600.000 kattintása volt az autósságnak, ezt reprodukálni saját oldalon lehetetlen, de ez persze mind elméleti dolog, mert a nézettség inkább az indexnek releváns, ők adják a bejövő látogatókat és gondolom ők tudják mi éri meg nekik.
Én a magam részéről most a magyar posztokat még mindig a blog.hu miatt dobom össze...
süti beállítások módosítása