Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Szecessziótól a futurizmusig: villámlátogatás a Peugeot sochaux-i múzeumában

2018. augusztus 25. - Ződ2000

Júliusban sikerült egy újabb impozáns autós zarándokutat összehozni, amelynek nyitóállomásának a Peugeot múzeumát választottam (a múzeum hivatalos oldala az alábbi linken érhető el). Bemelegítésnek kifejezetten jó döntés volt az idén 30-ik születésnapját ünneplő sochaux-i múzeum, mivel alig egy órára található a világ legdurvább autógyűjteményétől, a mulhouse-i Cité de l’Automobile-tól.

A Peugeot gyári múzeuma nagyon hathatósan mutatja be a 200 éves márka történetét, a fűszer-darálóktól a futurisztikus tanulmányokig. Az feltűnt, hogy a pár Facebookon és instán posztolt kép elég nagyot ment, szóval lehet, hogy nem csak nekem jött be a hely, annak ellenére, hogy azért érződik az épületen a kor…

Mivel még mindig a Mulhouse-i és a stuttgarti képeket rendezem, meg amúgy is volt már három négy cikk a blgon olyan témákban, amiről más nem írt Magyarországon, de különösebben nem kapott kiemelést az indexen, ezért most nem fárasztom magam magyar nyelvű blogposzttal. Akit érdekel a Múzeum, az egzostive-on megtalálja angol nyelven, szokásosan bőséges galériával. A több mint 100 fotó igyekszik mindenre kitérni XIX-ik századi négykerekűektől az II. világháború előtti időszak modern Art Deco coupé-cabriolet-in, a Taxi filmek sztárjain és a számos sportsikereken át a futurisztikus tanulmányautókig. Sajnos a raktárat nem volt lehetőségem megnézni, de Mulhouse miatt nem is fért volna bele a programba (sem a gyárlátogatás). Akit érdekel a márka és arra jár feltétlenül nézzen be hozzájuk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr5314202715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása