Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Apróságok, amelyek megerősítenek abban hogy a Mercedes Museum a világ legjobb autómúzeuma

2018. augusztus 17. - Ződ2000

A nyáron sikerült egy újabb túrát magam mögött tudni, amelynek (immár harmadszor is) része volt a stuttgarti Mercedes Múzeum. Ennek emlékére össze is dobtam egy új angol nyelvű cikket az egzostive.com-on, amely tartalmaz pár friss fotót is a 2018-as kiállításról.

Annak idején az autósságokon is született egy magyar nyelvű poszt 100+ képpel és jó pár videóval (részben ez adja az alapját az egzostive-on megjelent cikknek is), itt most csak egy apróságra szeretnék kitérni, amely finoman jelzi, mennyi munka fekszik a stuttgarti múzeumban.

A megérkezés egyik abszolút első eleme a parkolás, amelyre múzeum saját garázsában biztosít lehetőséget, miközben emeletenként 3-4 üvegkabinban, tematikusan kiválogatott autók alapozzák meg a hangulatot. 2017-ben a fő téma az AMG 50. évfordulója volt, így a kalitkákban az AMG által felkészített versenyautók várták a látogatókat, én pedig szépen leparkoltam Bernd Schneider DTM bajnok CLK-ja mellé.

2_dsc_2310_1.JPG

Ez évben az AMG autók helyét régi Mercik vették át, de az emeleten sikerült azért hátrahagyni Gombóc Artúrt egy SLS pace car mellett.

2_dsc_1365.JPG

 Amúgy maga a tárlat nem sokat változott, a főbb installációk maradtak, viszont volt időm olyan dolgokra amit tavaly idő hiányában ki kellett hagynom.

1_dsc_1361.JPG

A végére egy gyakorlati tanács: aki előtte a város túloldalán található Porsche Museumban jár, ne dobja ki a jegyét, mert csökkentett áron kapja a belépőt a Mercedesnél.

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr9014185887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása