Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

A szélsőjobbos szenny az origo autós rovatát is elöntötte

2017. április 23. - Ződ2000

Mai friss cikk a szerkesztőségől ahol tükrökre már aligha adnak le rendelést... A legújabb autós vezércikkükkel sikerült olyan szintű hülyeségáradatot zúdítani, amelyet normális autós honlapokon ritkán talál az ember. Természetesen név és kommentelési lehetőség nélkül, gondolom egy ilyen cikkhez nem tudnának annyit fizetni, hogy valaki a nevét adja...

origo_volvo_cikk_sceenshot.png  

A cikk már az elején, egyszerűen és lényegre törően szögezi le a fő hazugságát:  "Dél-Karolinában építi fel 500 millió dolláros gyárát a Volvo." (ez mondjuk köztudott tény 2015 óta) "A kínai tulajdonba került autógyártó sokáig Mexikóban akart egységet nyitni," (persze a "sokáig" relatív, de maradjunk annyiban hogy ez tényszerűen is egy ordas hazugság) "de egyebek mellett Donald Trump protekcionista politikája miatt az USA mellett döntött." 

A cikk fő üzenete itt egy ordas hazugságon alapul.  A Volvo évek óta ígéri az amerikai üzemmegnyitását, kb 2 éve eldőlt, hogy az USÁ-ban építik fel az amerikai gyárukat, és nem a mostanában induló kínai üzemből exportálnak az amerikai piacra. sőt valószínűleg Európába sem. A döntésnek természetesen SEMMI KÖZE Trumphoz, jóval azelőtt eldőlt hogy Trump hatalomra került volna. Tele van a net cikkekkel 2015-ből amikor már eldöntött tényként jelentették be, hogy komoly exportkapacitást építenek ki, pl a WSJ cikk itt.  A Volvo saját honlapja szerint már 2015 szeptemberében megindultak az építkezési munkálatok. 

volvo_scarolina_copy.png

Nyilván most jobban járnak a dél-karolinai telephellyel, de ez a döntés messze Obama idején született. 

Ténybeli tévedéseket előszeretettel kommentelek külön posztban, főleg ha a cikk nem kommentelhető és bosszantó  tárgyi tévedéseket tartalmaz, de a hazánk egykor szebb napokat látott vezető honlapja most szintet lépett. Pedig lehetett volna ezt tényszerűen is kezelni, nyilván most örülnek a svédek, hogy a kínai tulaj elég bőkezűen fektetett be, ami elég volt egy drágább dél-karolinai telephely finanszírozására. De elég komoly időgépre lett volna szükségük ahhoz, hogy 2015-ben Trump miatt döntsenek az amerikai üzem mellett...

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr4712447225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stig 2017.04.24. 10:53:34

Az origo valóban belesüllyedt a lassan mindent elöntő mocsárba, de ez a folyamat már évek óta tart, és Trumpnak ehhez sincs köze. :-)

A kommentálásról.
Kb 2 hete már nem lehet egyetlen egy cikket se kommentálni, mert az Anonymus hazai részlegeként regisztrált vki minden cikk kommentálható helyre ugyanazt a szöveget "tette" be 10-15x cikkenként.
index.hu/tech/2017/04/13/meghekkeltek_az_origot_szerda_ejszaka/

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.04.24. 19:02:08

@stig: egy hackertámadás miatt akár jogosan is felfüggeszthetnék a kommentelést, de ahogy elnézem nem most indult csak most fejeződött be.

Általában a kommentelhetőség valamilyen szinten garancia egy minimális korrektségre, a hazai autós oldalakon bizony hozzáárul a minőséghez az is, hogy a kommentcunaminak elébe kell menni egy kiegyensúlyozottabb megfogalmazással.

De a konkrét cikkel az a bajom hogy totális hazugság a mondanivalója is. Betudni Trumpnak egy gyárat amit már 2 éve építenek egyszerű hazugság, nincs mentség rá.

stig 2017.04.25. 09:53:22

Ettől még, ha nagyon akarsz, írhatsz a cikkírójának, vagy az autós rovat vezetőjének, és megkérdezheted tőle , a tények szembesítésével, hogy akkor ez hogy is van.
A cikkek esetében ahol vannak szerzői nevek feltüntetve, ott a névre kattintva megjelenik az emil cím.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.04.25. 10:54:15

@stig: ilyen trágyához senki sem adja a nevét. Nincs külön rovatvezető-kontakt.

Meg aki egy ilyen xart megíratott az valószínűleg a kritikákra éppúgy tojni fog, mint a ahogy tojt a valóságra....

Gondolom a fórum törlése után amúgy is elég panaszlevelet kapnak.

stig 2017.04.26. 10:07:31

Én egyszer írtam kb januárban éppen a Trump autóiról volt szó, és akkor az adott cikket jegyző cikkíró válaszolt, és ráadásul elnézést kért, mert valóban igazam volt. :-)

Próba szerencse.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.04.26. 18:46:15

@stig: próbán már túl vagyok. Szerintem változtak az idők az origónál azóta.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.04.27. 10:04:10

@Ződ2000: kis késéssel jött egy udvariassági válasz, később majd visszanézek magára a cikkre is, hogy módosították-e.
süti beállítások módosítása