Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Képes beszámoló a groot bijgaardeni Floralia virágkiállításról

És egy vallomás Keukenhofról

2015. április 30. - Ződ2000

Eredetileg itt egy keukenhofi ajánló lenne, de annyira negatív élményekkel gazdagodtunk hogy helyette íme itt egy friss élménybeszámoló a korábban eltervezett Groot Bijgaardenről.

dscf0711_copy.JPG

Kezdjük a negatívummal: Keukenhof totál szívás volt. Kocsikáztunk és dugultunk órákat, hogy egy fontoskodó holland visszaküldjön minket a rollerekkel, ami nélkül viszont nem vállaltuk a (tor)túrát a gyerekekkel. Nem kell magyarázni hogy róluk ajánló nem lesz egyhamar a blogon. A legviccesebb az, hogy a honlapon azóta is mindenkit arra bátorítanak, hogy jöjjenek akár a reptérről egyenesen (bőröndökkel). Nem igazán érdeklő őket hogy a több pénzét többet is kellene dolgozni (illetve a település esetében tenni valamit).

Maradt az amszterdami autószalon, ami rendben is volt,

és egy délután a városban, amit ugyanolyan módon szúrtak el a hollandok, mint Keukenhofot. Szóval többet nem járunk arra egyhamar.

dscf0705_copy.JPG

Vigaszul sort kerítettünk egy újabb túrára Groot Bijgaardenbe, és a kellő időzítéssel a Floralia ezúttal is hozta az elvárásainkat.

dscf0865_copy.JPG

Személy szerint én amúgy is jobban kedvelem, mint Keukenhofot, mivel az épített környezet nagyon rendben van. Azoknak akik nem rajonganak a virágokért mindenek felett, ott a kastély,

dscf0717_copy.JPG

"…a bejárat"…

dscf0711_copy.JPG

És a toronyból is remek kilátás nyílik, mind a parkra,

dscf0892_copy.JPG

mind a környékre.

dscf0891_copy.JPG

A park környékén nincsenek végtelen virágmezők, de hangulatos éttermek és sörözőkre találtunk a szomszédos utcákban. Persze amiben mindenképpen elmarad Keukenhoftól az az üvegházas virágkiállítás, amely sokkal kisebb és kevésbé látványos. De azért a néhány(száz) Orchideáért sem éri meg a cirkusz…

dscf0740_copy.JPG

dscf0749_copy.JPG

dscf0847_copy.JPG

20150424_162924_copy.jpg

Ja és azért vannak virágok is... :)

Ugyanakkor nem messze található a laekeni királyi pálmaház.

laeken_se1jpg_copy.jpg

És végre sikerült sort keríteni a Neuhaus csokoládégyár Outlet blotja.

20150424_132111_copy.jpg

A húsvéti készlet valóban jó üzlet, a leárazott húsvéti csokik kilóra is megérték, de a kilóra mért bonbonok is lényegesen jobb áron kaphatóak, mint a belvárosi boltokban. Amúgy figyelemre méltó hogy 3 nagy márka (a prémium Neuhaus és Godiva, illetve a hazai bonbonokhoz jobban fogható elérhetőbb árú Leonidas) mekkora márkabolt-hálózatot tart fenn. Ez a téma önmagában megérne egy posztot.

20150424_132106_copy.jpg

Hihetetlen hogy a kóstolókból 5-6 szem mennyire kiüt amúgy.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr347415562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peetee 2016.02.23. 14:53:15

Valahol nem rollerezhettél, ezért Hollandia szar hely. Értem. Mesélj még!

Ződ2000 · http://egzostive.com 2016.02.23. 16:23:39

@Peetee: a bajom az volt hogy 1. nem engedik be a gyerekekkel a rollert. 2. nem biztosítanak megfelelő megőrzőt. 3. Azt hazudják nyilvánosan, hogy igen. Vagyis 4.: tojnak az élményre, maximalizáljak a rövidtávú profitot.
5. ugyanezt megismételték a városban a hajótúránál.

Speciel mondjuk Zeeland nem volt rossz hely (3/3 alkalom). Meg tömegrendezvényeket jól tudnak szervezni, lásd AutoRAI (azon látszott hogy szívből jött és jó is lett) vagy az Interclassic.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.03.08. 00:24:27

Ááá, kizsgyerekkel (aki még rollerezni akar) kár menni ilyesmi helyekre, meg várost nézni; erre nekünk is rá kellett jönni.Amíg kicsi, addig vízpart, pancsolás, csúzda, homokozó, stb; oszt ennyi..A városok meg majd 10-12 éves kortól..Az épületek, parkok nem szaladnak el, jók lesznek akkor is... :D
Vagy külön nyaralás, gyerek valami táborban, apa és anya meg élvezik a városnézést, illetve egymást... :P :D
süti beállítások módosítása