Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Egy búcsúzógaléria a brüsszeli Autószalon Dreamcars tárlatáról

Autószalon valódi szalonhangulattal és jópár gyönyörű álomautóval

2017. január 25. - Ződ2000

Vasárnap véget ért a 95. Brüsszeli autószalon, de a szervezők a végére még villantottak egy látványosságot. A fő attrakcióról hosszabb poszt is készült a múlt héten, amelyről viszont lemaradt  a hétvégén felavatott Dreamcars terem. A belga autószalon sajátossága ugyanis az, hogy a szervezők kétévente összedobnak egy látványos különtermet a legdrágább luxusautókkal.

Bár ez évben  több stand is khm… visszafogottabb volt a múlt évihez képest, a Dreamcars tárlatra sokan tartogattak egy kis puskaport. A Volvo (mondjuk a beígért V90 XC helyett) egy szép Excellence belsős XC90-essel, a német prémiummárkák sok érdekességgel, a Porsche márka és a gyűjtők pedig többek között oldtimer ritkaságokkal készültek. A Honda is begurított egy második NSX-et a standján parkoló fehéren felül. És persze itt találhatóak a valódi álommárkák: Rolls, Bentley, Ferrari, Koenigsegg, Mclaren és egyéb nyalánkságok. A teremnyi autó között kiállítottak pár versenyautót is, nehéz megmondani hogy melyiket érdemes kiemelni, a 488 vagy a Porsche 718 RSK a maga nemében egyaránt páratlan verda…

Amúgy nem a 718-as volt az egyetlen oldtimer, bár a szárnyas izéről nem gondoltam volna, hogy az Autoworld küldte be. Vigyázat Spoilerek…. : )

Természetesen a nagyobb luxusmárkák, mint a Ferrari, a Porsche, Aston Martin több modellel is készült.

Az igazi álomautókból sem volt hiány, szupersportkocsik minden mennyiségben, aki unja a 488-asokat a helyi Starbucksból, annak ott a Laferrari Aperta, a Koenigsegg, a Meki P1-ese vagy a Noble.

Természetesen a prémiummárkák is elhozták a zászlóshajóikat. Sportkocsik és luxuskupék, páncélozott vagy limó-belsővel szállított terepjárók és tanulmányok igyekeztek elvonni magukra a figyelmet, ami mondjuk a Koenigsegg mellett eléggé mission impossible…

Összességében egy elég korrekt kiállítást hoztak össze a belgák. Továbbra is fenntartom, hogy a brüsszeli autószalon titkos tipp minden autórajongónak, főleg ha lehetősége van több időt tölteni a városban és a környékén. A sajtóközlemények 400.000 feletti látogatóról szólnak, szerintem érdemes hétköznap menni, lényegesen élvezetesebb a rendezvény ilyenkor.

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr9212152517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása