Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Inifniti EX

Álmodj királylány…

2014. augusztus 28. - Ződ2000

Megint egy korábban levezetett tesztút beszámolója következik, ráadásul egy olyan autóról, amely már nem is kapható. Legalábbis nem ezen a néven. Sajnos az új nomenklatúra nem hozta el a várva várt Európa-konform motorokat, így marad az álmodozás.

IMG_0075_r - Copy.jpg

Mert mi a fő gond? Az európai vásárló egyszerűen túl csóró lesz az EX-hez, inkább vesz egy picit nagyobb, kevésbé felszerelt de kevésbé vastagon motorizált X3-as BMW-t…

Ezzel kicsit lelőttem a poént, pedig az autó maga személyes kedvencem, kis kompromisszumokkal, egy gazdaságosabb motorral szívesen bevállalnám.

Az EX-ben van valami ami nagyon megragadott, ami valamiért az Alfa 147-esre emlékeztet. Egy olyan autóra amely nagyon közel áll szívemhez. Az EX olyan mint egy 147-es sok-sok szteroiddal. Mintha egy 147-es kapott volna a "trutymóból", és ehhez mértem, az EX37 kb úgy viszonyul a kis Alfához, mint Donatello egy ékszerteknőshöz.

TMNT - Copy.gif

A "trutymó" alapja egy olyan hajtáslánc, ami olyan nemes autóknak adott életet, mint a Nissan 370z. Az EX kasztniját mindkét hathengeres brutális vehemenciával mozgatja. Nyilván ez nem idegen a konkurenciától sem, amely nem csak alá- de akár rendesen föléje is kínál teljesítményben. Tény, az EX nagyon korrektül megy és eléggé élvezetes is vezetni.

A belső egyrészről sok apróságban érződik az olasz inspiráció, pl az ajtó borítása, vagy pl a japán autóban kötelező digitális óra helyett egy klasszikus Maserati óra. A japán vonalat a függőleges középkonzol és a szűkös beltér hozza. Furcsa módon ez a bő 4,6 méter hosszó SUV mind a hátsó sorban, mind a csomagtartóban eléggé kicsinyes, de igazából az első sor sem nagyvonalú.

IMG_0077 - Copy.JPG

Az egész csomag fő problémája az ár volt. Persze egy hathengeres fullosan felszerelt prémium SUV-ot nem ropiért adják, de azért van egy elképzelése az embernek előtte, és ha az árajánlat nagyságrendekben kerül föléje a várt árnak az elég nagy bibi...

IMG_0078 - Copy.JPG

Ahogy elnézem, azóta kicsit rendbe hozták az árakat az új nomenklatúrával, de a fő dilemma még mindig ott van. A konkurencia kínál olcsóbb motorizáltságot, ami megeszi az árelőnyét az Infinitinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr476643339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása