Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Jeles márkaévfordulók, legendák és korszakalkotó modellek a Retromobile gyári standjain

2019. február 25. - Ződ2000

Lassan két hete zárta be kapuit a világ egyik legrangosabb oldtimer-rendezvénye, a párizsi Retromobile (hivatalos oldala az alábbi linken található). Bár létezik nagyobb rendezvény a kontinensen, de a Retromobile mindenképpen az egyik legrangosabbnak számít, és az én személyes toplistámon is a legjobbak között végezte minden évben. A kiállítás erőssége a high-end kereskedők felhozatala, ahol a milliárdosok szerzik be kedvenceiket, de a közönség szórakoztatására sok nagy múltú márka állít ki gyári támogatással gyári színvonalú standon, és teszi tiszteletét számos elismert múzeum is. 

Számomra a gyári gyűjtemények részvétele adja azt a többletet, ami kiemeli azt a pár oldtimerrendezvényt a helyi használtautó-börzék közül az általam A-listásnak gondolt rendezvények közé. Párizsban a francia gyártók igyekeznek helytállni, és teljes mértékben kihasználják a hazai pálya előnyeit, a németek pedig ezúttal nem törtek a hazai márkák babérjaira. A Mercedes Múzeum általában egy fél csarnokot tölt ki Essenben, míg a Porsche tavaly Párizsban indította be a 70. évfordulóját. Most mindkét márka távol maradt, de azért maradt rendesen látnivaló így is. Az alábbiakban a gyári standok kerülnek bemutatásra, amelyeket a központi gyári múzeum vagy helyi importőr szervezett, vagy legalább láthatóan megsegített. A poszt terjedelme miatt kihagytam pár márka vagy modellspecifikus standot amelyet privát gyűjtők vagy múzeumok hoztak össze, de legalább maradt téma a következő posztra is. Aki nagyon türelmetlen, az nézzen át az Egzostive.com angol nyelvű cikkeire, mert ott egy kicsit előrébb tartok mostanában a beszámolókkal.

pavillon-1.jpg

Viszont aki most egy teljes posztot vár itt annak csalódást kell okoznom, egylőre úgy döntöttem hogy egy időre hanyagolom itt a teljes beszámolókat. Aki el szeretné olvasni ezt a cikket,  megteheti az egzostive-on:

 

 

A végére beteszek egy kis szavazást, hátha nem készül el a többi rész egyhamar. Kinek melyik stand tetszett leginkább?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr3814651861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the real fogash 2019.02.26. 20:09:17

Schlumpfeknal nem is az az érdekes, hogy 3 Bugatti Royale áll a csarnokban (na jo, csak 2,5), hanem az, hogy a világon ÖSSZESEN VAN HÉT, amiből 3 itt van...

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.02.26. 21:39:40

@the real fogash: a Royale téyleg felfoghatatlan, de a halva született 101-esekből is a többség náluk van: egzostive.com/mulhouse-pt2/

The Gamer 2019.02.27. 20:01:44

Zöldike! Mész Genfbe?

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.02.28. 22:50:07

@The Gamer: most biztos nem.
Itt az általam jegyzett események: egzostive.com/automotive-calendar-2019-pt1/
De még nem tudom melyikre sikerül eljutni, eddig az LCCS és Genf nem jött össze.
Stuttgart és Essen egyelőre még célkeresztben...

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.03.02. 20:14:36

@Ződ2000: most már úgy néz ki Stuttgart is kidőlt...
süti beállítások módosítása