Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Egy kis közhasznú tájékoztatás: a varázslatos M betű jelentése

2015. július 17. - Ződ2000

A mai poszt lehet, hogy feleslegesnek tűnhet, de annyiszor vitázunk már erről, hogy lassan hatékonyabb egy posztban összefoglalni és belinkelni…

Nem telik el hónap olyan cikk nélkül, amely ne keverné valamilyen mértékben a varázslatos M betű jelentését. Tudom, hogy nem jelent különösebb kihívást a helyi jelvényboltból beszerezni egy háromszínű M betűt, és biztos vagyok benne, hogy K-Ajrópai okosan-ügyesen megoldásokhoz szokott agyunk rögtön erre a megoldásra áll rá, de akár tetszik akár nem, van ennek egy gyári útja is, anélkül hogy csillió forintnyi extraösszeget kellene elverni az autónkra.1_bmw-m-40th-ann-20_copy.jpg

Pár éve olvastam olyan "szakértői" véleményt a nyomtatott sajtóban, hogy a négynél kevesebb kipufogóval párosított M betű az bizony kamu. Ez még a nyomatott sajtó aranykorából származik, amikor az újságírói hülyeség nem aratott azonnal kommentcunamit.

2_bmw-m5-f10-wallpaper-1920x1200-11_copy.jpg

Pedig lehet, hogy ennyire nem sunyi a tulaj, mindössze kihasználta a prémiumgyártók által kínált lehetőséget. Minden prémiumgyártónak megvan a maga saját sportos felszereltségi szintje, M package, S Line, AMG package, R design, ezek mind sportosnak gondolt külső és belső kiegészítők, amelyeket bármilyen khm konszolidált motorizáltsághoz megkapunk.

3_0257399077002_copy.jpg

Szóval a megfejtés ennyire egyszerű, Sportkormány és sportülések, egyedi karosszériaelemek, felni, ezt bármelyik motorhoz megkapja a tulaj. Egy szép háromszínű M betűvel együtt, amin nincs szám. Szóval M betű: gyári optikai tuning. M+szám (X és Z modellek kivételével, csakhogy egyszerűbb legyen) igazi telivér fenevad.

4_m5_vs_msp_copy.jpg

(Ez egyébként az Audinál is működik az S4-S8 kontra S line csomag esetében).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr377636596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csepreghy Dániel · http://dontblogaboutthis.blog.hu/ 2015.07.18. 17:00:28

Hivatalbéli BMW bolondként az ilyesmi elírások a cikkekben vagy a 118d típusjel elé közvetlen felragasztott M logó különösen kiborító dolog tud lenni, de nem egyszer a BMW Magyarország Facebook és Instagram oldalán is pontosításra szorultak.

uluk4i 2015.07.23. 16:42:03

zozo, tudom, hogy nem pszichológiai blogot írsz, de mondd már meg, mi értelme van az M-pakett vagy az S-line vásárlásának, főleg, ha mondjuk 1.8d vagy akár 2.0d motorokkal társítják? Hogy a keményített felfüggesztés és a peresebb gumik miatt még rázósabb lesz az autó? Vagy a szaros lökhárítóbetétek és a sportkormány ér ennyit valakinek? Miért dőlnek be még ma is az emberek a parasztvakításnak?
süti beállítások módosítása