Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Mégis csak vihar volt a biliben

Winterkorn marad 2016-ig és talán utána is, Piech se megy egyhamar

2015. április 17. - Ződ2000

Ellentétben korábbi spekulációkkal, Martin Winterkorn marad a CEO, sőt valószínűleg számíthat egy hosszabbításra. Nyilván Piech sem megy, de akár követheti Winterkorn, mert finoman szólva sem mai ifjú.

martin-winterkorn-to-head-vw-until-2016-27291_1.jpeg

Csak egy dolog maradt meg bennem: érdekes módon nem mentek anyázások oda vissza, nem hangzott el olyan hogy Piech egy *ci, nem kezdtek el áskálódni és elméleteket gyártani a márkánál, hatalmi játszmákkal szórakozni érintettek. Pedig nyilván nem úgy lesz és marad az ember a világ egyik legnagyobb vállalatának vezérigazgatója, hogy ellazázza az idejét, és biztos hektikus programja volt az elmúlt pár napban is. Mégis, valahogy másként működnek a dolgok a németeknél, és ezért is tartanak ott ahol kell... És ez a korrekt analitikusság a a német autós fórumokban is visszaköszönt...

Amúgy nem tudom mi volt Piech célja az eredeti Spiegel interjúval, de alapjában véve érdekes 1-2 évnek nézhetünk elébe a VW-nél, az USÁ-val kapcsolatos megállapításai ezután is érvényesek, az amerikaiaknak nem elég ha valami "német", a helyi igényekre kell a VW-nek fejlesztenie, a kínai piac pedig bármikor fordulhat... Persze ha a Toyota túlélte az elmúlt 6-8 évet (erős yen, összeomlott USA piac, erősödő koreaiak, hatalmas minőségi botrányok/visszahívások, politikai viták Kínával) bedőlés nélkül, a VW-nek se lehet sok gondja.

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr767375948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása