Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Elismerni, amit el kell ismerni…

2015. március 30. - Ződ2000

Nem kedveltem soha ezt a Vettel gyereket. Ahogy ez a szinte tini legény maga mögé utasította a sok rutinos ászt. Ahogy szinte erőlködés nélkül szerezte címeit egy bajnok autóban. Ahogy azt csinált amit akart a pályán és senki se tudott ezen változtatni, miközben neki feküdt a konstruktőrük erőviszonya és a csapaton belüli támogatás is. Majd az első komolyabb necces helyzetnél lazán ott hagyta azt a csapatot aminek mindent köszönhetett.

Nem mintha adna Seb' a véleményemre, négy VB címmel és jó pár olyan eredménnyel, ami túl mutat azon amihez elegendő tehetséges fiatalként beülni egy bajnok autóba. 1445736-30911570-1600-900.jpg

De azért ez a mostani győzelem eléggé impozánsra sikeredett, és sok mindent megváltoztat Vettel megítélésében. Ez a győzelem nem csak neki elégtétel, de az igen rossz passzban lévő Ferrarinak is, egyúttal remény a F-1 rajongóknak hogy nem csak a 3-4. Helyért folyó ádáz küzdelemben merül ki a szezon izgalmas része.

Viszont jobban belegondolva, most Rosbergnek nagyon nehéz napja lehetnek, hiszen egy versenyre kényszerített Mercedesnél nem lehet engedményeket tenni a másodpilóta felé, a Ferrari sosem volt arról híres hogy az egyéni bajnoki címe mellett bármi számítana.

lewis-hamilton-6.jpg

És ha Rosbergnek vannak álmatlan éjszakái, képzelem mit gondolhat most Alonso, aki ott hagyta a végre versenyképes Ferrarit, egy áhhh, nem is részletezem…

Írhatnám, hogy Raikönnen se boldog, de rajta úgyse fogjuk látni... :)

raikonnenu.jpg

Ja és igen, az a hathengeres motorhang, az valami szörnyű…

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr1007321842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stig 2015.04.01. 16:51:31

Kihasználták jó érzékkel/szerencsével/stb a safety car körüli eseményeket.
Nyert, jól csinálta, de szerencséje volt.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.04.01. 21:17:45

@stig: Mindenesetre szokatlan volt nyerni látni Vettelt úgy, hogy nem pole-ból indult...

stig 2015.04.02. 11:56:30

Én nem szeretem, tehát remélem többet nem nyer, legalábbis idén, de azt se bánnám, ha később se.
Nem érdemelte meg a 2010-es (ha jól emlékszem) vb címet se, Webber vesztette el, és csak az ölébe hullott ez a cím.
Azzal az autóval szinte bárki nyerhetett volna.
Szóval jól csinálta, szerencséje volt, de nem szeretem.

stig 2015.04.02. 12:00:03

Bár a Ferrarit se szeretem, de egy Raikkonen győzelemnek azért tudnék örülni :-)

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.04.03. 22:54:42

@stig: eddig valahogy túl könnyen nyert. Sokkal inkább láttam volna Alonsót bajnokként az első Ferrari évében. Volt az amikor az utolsó futomon bénázták el. Nem kérdsé hogy a Vettel red bull kombó jobban megérdemelte volna de ez olyan dolog, hogy a Foci VB-n senki se drukkol a franciáknak :)

Mindegy, ez most egy új fejezet, és ha Vettel megint helyt áll egy botladozó Ferrari élén akkor én kész vagyok rehabilitálni...
süti beállítások módosítása