Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

A kontinens legjobb autós rendezvénye: a Zoute Grand Prix szervezői megint odatették magukat

2023. október 16. - Ződ2000

0_egzostive_c7d_3312_14_copy.jpg

Múlt vasárnap zárta kapuit a belga tengerparton rendezett Zoute Grand Prix. Mi azonnal szívünkbe zártuk a 14. alkalommal tartott rendezvényt, személyes kedvencünk 2019 óta.

3_egzostive_c7d_3312_1.jpg

Nálunk tavaly és tavalyelőtt is simán vitte a legjobb autós rendezvény címét. És nem voltunk egyedül, mivel a Zoute elnyerte az elég rangos Historic Motoring Award díját.

3_prado_zoute_c7d_2617_19.jpg 

Az Zoute igen változatos programokat kínál, kezdve egy klasszikus oldtimer Rallye-val (regularity), amihez egy modern luxusautókat felsorakoztató GT Túra társul. Ehhez jön egy nagyon látványos autókiállítás (prémium és luxusautókkal) és egy aukció. Korábban volt egy nagyon látványos Concours, a Knokkei golf klub gyepén tartott oldtimer-szépségverseny, de ez most kimaradt.

 

 

A többi program azért így is rendesen odatette magát. A Prado sátor tartogatott néhány lélegzetelállító szupersportkocsit, és sok olyan autót amit még én sem láttam közelről, és a 45 eurós jegybe már simán belefért hogy az ember üléspróbát vesz egy Maseratiban vagy Lotusban, vagy kinyitják nekünk a Ferrarik ajtaját („hovering hands” mém megvan? : ) ).

 3_prado_zoute_c7d_2227_13.jpg

Az Aukciós sátorban pedig eurómilliós verdák sorakoztak, valami 27 millió eurót költöttek el a vasárnapi aukción, köztük egy tucat autó 1 millió euró felett kelt el.

 

Szóval a Zoute megint nagyon rendeben volt, nem kérdés hogy jövőre is igyekszünk ellátogatni…

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr6818055424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása