Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Egy kiállítás, amely méltó a legendás Porsche márkához

Látogatás a stuttgarti Porsche-múzeumban

2016. augusztus 29. - Ződ2000

Ha valaki Stuttgartban jár, érdemes ellátogatnia a Porsche gyári múzeumába. A Porsche fő gyárának közelében luxusmárkához méltó környezetben nyerhet az ember betekintést a márka múltjába. A cím természetesen Porsche Platz 1 (70435 Stuttgart)…

A tárlat fő tematikája a transaxle széria, a sokáig csak megtűrt orrmotoros modellekkel. A transaxle modellekre rá is fér némi gyári támogatás, a 924-es sokáig nem javította a márka presztizsét, a 80-as évek japán inváziója pedig a remélt eladási számokat is derékba törte. A Porsche azóta rájött, hogy a tömeges eladásokhoz nem feltétlenül az olcsó autókon át vezet az út.

A gyakran "Nép-Porschénak" is csúfolt 924-esek lassan beleérnek abba a korba, amikor már őket is megbecsüléssel figyelik az utcán, a példátlanul év autója díjat is begyűjtő, a használtautó-piacon lassan emelkedő árakkal kínált 928-as szuper-sportkocsi pedig igazi tuti tipp oldtimer-gyűjtőknek. A Porsche tárlat pedig remek betekintést nyújt a transaxle éra korába, tanulmányokkal, versenyautókkal, félbe vágott modellekkel és háttérinfókkal…

Aki járt kint a Techno Classicán, annak valószínűleg be fognak ugrani a transaxle tárlat látványosabb darabjai, mint az esseni Porsche-stand díszvendégei.

 

Természetesen az ikonikus 911-esek kaptak egy egy szerény forgópódiumos bemutató sarkot, és pár tanulságos kísérőfilmet. Külön pacsi az ötéves kislánynak aki - miközben apunak modellt állt - figyelt rá,  hogy ne legyen útban a többi kamerának :).

A tematikus 911-es tornasor mellett azért akadtak 911-esek szép számmal mindenfelé, mint a rendőrségi elfogó vagy a Verdák egyik főszereplője, vagy egyszerűen egy szép Targa…

Természetesen volt egy sor történelmi modellekre, 356-ostól az első villanymodellen át legendás egyedi sportmodellekig.

 A Porsche múzeuma természetesen nem lenne teljes versenyautók nélkül. A választék pedig impozáns, minden korból és versenyszámból, és persze versenymezből. Személyes kedvencem a sertésmintás rózsaszín, amely annyira szokatlan volt, hogy a Martini nem engedélyezte, hogy rátegyék a Martini versenycsíkjait.

Összességében elmondható, hogy a Porsche múzeum egy kötelező program minden autóbolondnak, nem csak a márka rajongóinak. Remekül mutatja be a márka elkötelezettségét az autósport mellett, a kínálat sokszínűségét és szerteágazóságát, de legfőképpen azt az evolúciót, amelyet a márka az évtizedek során bejárt. Ja igen, ha valakinek hirtelen kedve lenne rendelni egy új autót, a szomszédban egy igen komoly bemutatóterem várja.

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr4411658572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása