Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Durva trükkök a német autós börzeoldalakon

2015. március 13. - Ződ2000

Ahogy elnézem a TC is egy sajátos oldaláról fogta meg nemrég a használtautó-kereskedelem sajátosságait, pedig eladóként is érhetik meglepetések az embert…work_mobile_banner.jpg

Ha az ember fölteszi az autóját a nagy nemzetközi oldalakra, nagyon vicces szpem e-mailek öntik el az ember mélboxát.

Most tekintsünk el a kitűnő afrikai befektetési formáktól, van abból elég sok kishazánkban is :). A dezertált amerikai iraki stb katonák által talált iraki/afgán stb aranytartalékok biztonságos tisztára mosására vonatkozó ajánlatokat sem tekintem perspektivikus lehetőségnek (legalábbis ilyen aranyárak mellett ugyebár :) ).

Szűkítsük le inkább azokra a csalásokra amelyek nem egyértelműek, mégis évek óta dívnak. Szóval adott az én kicsike verdám, nem túl új nem túl csábos, piaci értéke az új árának töredéke. Nem is valami szekszi modell. Mégis jön a hihetetlen ajánlat, gyors menetben megállapodunk, majd jön a szépreményű új tulaj, és fizet is, mint a katonatiszt. Egy szép jónevű bank csekkjével. Hiszen egy használtautó árát nem is hozhatná el KP-ben. De minket se most eresztettek a falvédőről. Irány a bank, majd ők igazolják. Bank átveszi,majd szépen jóvá írja.

cashcount.gif

Kocsi mehet, mi pedig egy gondtól megszabadultunk...

Majd pár hét múlva derült égből jön egy sietős telefon a banktól hogy valami bibi van… A csekk mégis inkább fedezet nélküli…

drama_chipm.gif

 A kocsit már elvitték, a verda oda, a pénzt is viszi a bank.

harry.gif

És mi megint nem lettünk lényegesen beljebb, azon kívül hogy egy pénztemetővel kevesebb van a háznál…

happening.gif 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr947266887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.04.25. 16:22:31

Én mondjuk biztos nem official banxámlát adnék meg ilyenkor.Illetve ha a bank befogadta a csekket, vagyis a pénzt egyszer átvettem, akkor hétszentség, hogy vissza nem adom, illetve kiveszem, átutalom máshová.Ha meg a bank rájön x nap, hét után, hogy mégse jó a móka, az már az ő baja.
De az tény, hogy érdemes óvatosnak lenni, illetve a kocsit először a honos országban megpróbálni eladni.Úgyis ott adják érte a legtöbbet.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.04.17. 08:14:30

@geegee: én is nyitottam egy külön számlát és biztos ami biztos azonnal áttettem a pénzt a saját főszámlára.

Kicsit túl paranoiás, de mivel sosem láttam a vevőt (ő sem engem), igyekeztem bebiztosítani magam. autossagok.blog.hu/2015/04/01/eladva_149
Viszont amikor lementem a piacképes árszintre ő volt a leglelkesebb :)
süti beállítások módosítása