Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

A legdurvább carspotting evör: elit kereskedők Retromobile-on

2020. augusztus 19. - Ződ2000

A klasszik carspotting rajongói keresve találhatnak jobb programot a high-end oldtimer-kiállításoknál, ebben megint megerősített a februári a Rétromobile. A gyári standokon gyakran parkolnak érdekességek és ritkaságok (a gyári mérföldkövek és szülinapos modellek mellett), de az igazán drága darabok a kereskedők standján várják az látogatókat.

0_dsc_0248_3_copy.jpgA privát standok felhozatala a Rétromobile legnagyobb erőssége, még a legjobb autókiállításokkal összemérve is. Egyes darabok annyira ritkák, hogy még a gyárak is csak replikákat tudnak felmutatni. Hagyományosan a négy legnagyobb kereskedés könnyen felülmúlja a legtöbb gyári standot (pl tavaly a Kidston Miura antológiája simán verte a gyári Polo Storico standját a másfél kocsival). Persze a gyári díszletekkel továbbra is nehéz felvenni a versenyt...

3_dsc_0008.jpgA felhozatal elég színes: a Ferrari P4 versenylegendától...

0_dsc_9890_5_copy.jpg

....az arisztokratikus ritkaságokon, mint például a gyönyörű Siata Coupé,.. 

0_dsc_9890_1_copy.jpg

a modern autókig, mint például a Ferrari Enzo, Maserati MC12 vagy a Bugattii Veyron, szinte mindenféle autó előfordul.

0_dsc_9890_9_copy.jpgTöbb tucat olyan standot láttam, ahol többmillió-eurós flottákat állítottak ki, néha mindössze pár autó segítségével (pl a 275GTBből egy is elég és egy olyat mindhárom nagy privát stand (Girardo, Fiskens, Kidston) villantott). A brit Girardo egy teljes tornasort villantott a Ferrari utcai hiper-sportkocsikiból (288GTOtól az Enzóig) kiegészítve egy szuperritka Maserati MC12-es féltesóval.

A rendezvény maga amúgy Februárban lezárult így a cikk nem valami friss, de az anyagokat folyamatosan dolgozom fel az egzostive-on (és hát van mit…).

2_dsc_9118.jpg

A hivatalos aukció és a városban rendezett két ellen-aukció,  egy tucat gyári vagy márkaspecifikus stand, pár tematikus kiállítás (pl 110 éves Alfa, Tatra, Bertone) után most érek lassan a végére. A több mint 1000 fényképet feldolgozó 10 angol nyelvű cikk az Egzostiv-on elérhető, a magyar nyelvű bevezető cikkből közvetlenül is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr4316168832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása