Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Virágok és kordék a nemzetközi nőnap alkalmából

2020. március 07. - Ződ2000

Ma egy virágos poszttal szeretnék tisztelegni a blog hölgyolvasói előtt. Az anyag már egy ideje pihen a képtáramban, de úgy vélem autós blogon ennél jobb (politikát kerülő) témát nehezen találhattam volna erre a napra.

dsc_7840.jpg 

A fényképek alapanyagát a Groot-Bijgaardenben található Floralia virágkiállítás 2018-as tárlata adta. A Floralia a belgák („a szegény ember”) Keukenhofja, jóval kevesebb virággal de számomra szebb épített környezettel. Bár a kiállítás is évről évre emeli belépőjegy árát, még mindig messze van a hollandok legendás lehúzós „lángossütő-mentalitásától”, ezért összességében sokkal szívesebben megyek el a Floraliára mint Keukenhofba.  

20150424_160659_copy_1.jpg 

A klasszikus épületek és a virágoktól tarka füvészkert mellett egy méretes üvegház várja a látogatókat. Utóbbit minden évben egy újabb tematika szerint díszítik fel, 2018-ban a virágkompozíciók közepébe régi lovaskocsikat parkoltak le. Autós blogként ennél alkalmasabb téma nem ugrik be, bár a máskor szokásos részletes ismertető elmarad. A dupla vezérműtengely és ikerturbó helyett magyarázhatnám itt az extra kantárhosszt, de ettől most eltekintek, beszéljenek helyettem a képek : :)  

 dsc_7873.jpg

A nemzetközi nőnap amúgy egy meglehetősen vitatott ünnep. Eredetileg egy balos mozgalmak által piedesztálra emelt női választójogi mozgalomnak képezte szerves részét, és azért a legtöbb kommunista országban lelkesebben ünnepelték, mint tőlünk nyugatra (és talán ez volt talán az egyetlen amiben a látványosan elcseszett átkos 40 év nem volt fokozottan hátrányos helyzetű).

dsc_7876.jpg 

Amennyire látom ez a törésvonal ma is érvényesül, a legtöbb nyugati országban csak a virágárusok számára piros betűs ünnep. Eközben politikai nézetektől függetlenül minden keleti blokkban született hölgyismerősöm jó néven vette a virágot az íróasztalán március 8-ának reggelén (érkezzen Bulgáriából vagy a Baltikumból).

dsc_7857.jpg

Amennyire én visszaemlékezek mindig is kísérte itthon egy kettősség ezt az ünnepet. Főleg jobboldali ismerőseim tanúsítottak némi passzív ellenállást, de még a legmélykonzervatívabb ismerőseim is hideget vacsoráztak március nyolcadikának estéjén, ha elmulasztották a virágszál beszerzését…

dsc_7858.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr9215509958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása