Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

A salzburgi Hangar 7 a naplemente színeiben

2017. szeptember 18. - Ződ2000

A legutóbbi salzburgi túrám során sikerült rátalálni egy újabb zseniális helyre, a Porsche Fahrtraum nevű privátmúzeumra, amelyről már poszt is született. A Porsche unoka Ernst Piech gyűjteménye alighanem Ausztria legkomolyabb autómúzeuma, de kontinensen is kiemelkedik interaktivitásában és gyerekbarát kialakításában (vagyis remek szórakozás kábé mindenkinek). Persze felfedezés öröme nem akadályozott meg abban, hogy visszalátogassak Salzburg másik autós Mekkájába, a Red Bull alapító Mateschitz úr privát gyűjteményének otthont adó Hangar 7-be.

Kereken egy éve született már egy poszt a Hangar 7 mesés világáról. Akkoriban a mobiltelefonom a technika határait feszegető minőségű és hangulatú képeket hozott össze Mateschitz úr büszkeségeiről, amelyek egy igényes és modern épületben kaptak helyet.

Mateschitz úr a város szélén található repülőtér mellett rendezte be privát gyűjteményét, amely egy ultramodern hangárban foglal helyet. A semleges alumíniumszínű hangárban jól érvényesül a Red Bull mintájához igazodó, látványosan tarka színkombinációban pompázó gyűjtemény. A Hangar 7 mellett még egy kisebb hangárban végzik a karbantartást (Hangar 8), amelybe azonban nem léphetnek be a látogatók. Eddig többnyire napnyugta előtt sikerült ellátogatni a Hangar 7-be, most sikerült rendes kamerával megörökíteni a gyűjteményt éjszakai kivilágításban is, amely élesen elüt a korábban látott semleges ezüstszürke háttértől.

Biztos ami biztos azért visszanéztem másnap is, hogy nappali fénynél is megcsodáljam Baumgartner úr kabinját, amelyből kiugrott a sztratoszférába.

Végére egy gyors közvélemény-kutatás Salzburg két autós Mekkájáról. Emlékeztetőül belinkelem a Fahrtraum vezérgalériáját.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr5712876658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ciel 2017.09.19. 11:54:19

jók az esti képek, tényleg más a hely hangulata mint világosban
süti beállítások módosítása