Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Programajánló: szerdán nyitja meg kapuit a Retromobile

2017. február 03. - Ződ2000

Szerdán nyitja meg kapuit az elmúlt év legemlékezetesebb autós rendezvénye, a párizsi Retromobile. A rendezvény ez évben is a párizsi vásárvárosban (Porte de Versaille) kerül megrendezésre, és bár a hivatalos oldalon még nincs fent minden információ, úgy tűnik, a szervezőknek megint sikerült emelni a tétet. 

affiche-retromobile-2017_article_l_retromobile_eng.jpgA múlt évi Retromobile kiállítást úgy jellemeztem, hogy az az oldtimer-rendezvények királynője. Nem kérdés hogy ez a rendezvény az igazi nagyágyúk játszótere, ami teljesen más kontextusba helyezi a korábbi kisebb rendezvények alfahím gyűjtőit, akik néhány restaurált 911-es és alap Ferrarival már standokat tudnak építeni. A Retromobile a sokadik autó-kiállítás után is látványosnak hatott és tudott újat mutatni.

 

Sőt példátlan módon emelte a tétet. A világrekorder-aspiráns Ferrari mellett 10 látványos gyári stand és a gyári standokhoz mérhető privát kollekciók gazdagították a rendezvényt. Nem kevés gyönyörű autót láttam, és ezek többsége az oldtimerek között is ritkaság volt. Bár megkockáztatom, hogy láttam már olyan rendezvényt, ahol több autót állítottak ki, de minőségben a 2016-os Retromobile-t verhetetlennek éreztem. A Retromobil az a rendezvény ahol nincsenek fapados és belépő-darabok. A rendezvény erőssége a high-end modellek felhozatala és annak mennyisége, az Arcturial lesz ez évben is a rendezvény aukciós háza. Ezt a rendezvényt nehéz felülmúlni, de az előzetesek szerint a szervezők is kitesznek magukért: gyári standdal érkezik a múlt évben 100 éves BMW és Fiat csoport (FCA Heritage) is,  kiállít a Brabus (nekik nagyon komoly restaurátor-részlegük van), és persze a 70 éves Ferrari is készül valami kedvességgel a gyári készletből.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2812180942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása