Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

ROC 2017 - az öreg megint megcsinálta

Montoya a bajnokok bajnoka

2017. január 22. - Ződ2000

A tegnap megtartották a motorsport bajnokainak év végi hagyományos gáláját, ahol a világ legnagyszerűbb pilótái mérik össze tudásukat többféle járműben viszonylag semleges szabályok szerint. Itt nem a csapatfőnökök vagy szakújságírók döntik el, hogy ki az év pilótája, hanem a srácok felgyűrik az ingujjukat és kimennek a pályára hogy lejátsszák egymás között, ki a legjobb.

 

A ROC lényege, hogy minden résztvevő bajnok VALAMIBEN, így az indulók sorába éppúgy belefért minden idők legsikeresebb F-1 legendája Michael Schumacher, a Rally felülmúlhatatlan rekorderbajnoka Sebastien Loeb, mint az ifjú titánok (ez évben Pascal Wehrlein, aki 2015-ös DTM világbajnoki címével szerzett meghívót, mondjuk a jogot már a ADAC Formula junior bajnoki címmel is megkaphatta volna, bár kicsit furán festene egy 13 éves legény a F1 bajnokok között). Azért Vettel, Button, a 15 év kólönbséggel CART és Indycar bajnok Montoya,  vagy a Le Mans legenda Kristensen elég jó húzónevek, akik mellé több nálunk kevésbé ismert de Amerikában sikeres pilóta csatlakozott.

A nap híre pedig, hogy az a Juan Pablo Montoya a bajnokok ezévi bajnoka, aki bár 2015-ben újra az amerikai formula-széria világbajnoka lett, a kora alapján lassan a kommentátori állások felé kacsingathatna.

A múlt évi bajnok Vettel ez évben egy nemzetek bajnoka kupával vigasztalódhatott, amelyet egyedül szerzett meg, mivel Pascal Wehrleint egy eléggé érdekes balesete után az orvosok nem engedték elindulni.

A végére egy nagyon szimpatikus gesztus, a pilóták üzenete az ebben is rekorder Schumachernek, aki hatszor nyerte meg a nemzetek kupáját.

4_the_drivers_line_up_with_a_tribute_for_michael_schumacher_before_the_race_of_champions_on_saturday_21_january_2017_at_marlins_park_miami_florida_usa_488.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr7112146405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stig 2017.01.26. 10:14:47

Hej, ha azt az Audit megkaphatnám...

Amúgy tönkreteszik ezt az anno évvégi ünnepnek, fiesztának indult versenyt ezzel az időpont áthelyezgetéssel, és az esemény térbeli vándoroltatásával.
Na és persze a szabályok változtatása se tesz jót.

Idén már egyik tv se közvetítettte Magyarországon, pedig van 4 különböző sporttv7 vagy 8 csatornával.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.01.26. 14:24:11

@stig: szerintem lehetne autószerűbb verdákkal is próbálkozni, gondolom ezek a félszerzetek azért kerültek kiválasztásra mert egyik sportághoz sem hasonlítanak, de főleg mert nekik jól jön a reklám (a nagy márkák már "valódi" versenysportágakra költik a pénzt). Persze elnézve Wehrlein alakítását, nem biztos hogy mindig összejön, mondjuk a Polaris tényleg egy vicc.

Gondolom az időponthoz az kell hogy az összes ász épp a téli szezonját élvezze, nekik ez másodállás, és az aktív pilótáknak valszeg aprópénz, ennek megfelelően is állnak hozzá (kivéve Schumachert, aki gondolom azért sem veszített mert azt nem is tudott :)).

Én reménykedtem egy londoni helyszínben, azt esetleg be is vállaltam volna. USA nyilván felejtős, de ha újra a kontinense kerül, érdekelne élőben. Amúgy eddig ritka volt hogy kétszer ugyanott tartották.

stig 2017.01.27. 09:36:57

Nem értek veled egyet, mert anno ez a rally szakág évvégi "marhulásának" érezzük jól magunkat az évvégén eseményének indult a Kanári szigeteken.
Épp ezért nem értem az egész irányát. ( Ami nem igaz mert értem, hogy Amerika meg nagy piac...), hogy már elnézést de sokszor olyan emberekkel töltik fel a mezőnyt akik Amerikában ismertek, de a VILÁGON kevésbé.
De aztán a pénz megint megbolondította, majd talán kicsit tönkre is tette az eseményt.
Mennyivel látványosabb lenne egy külső helyszínen mint régen amit körbe tudnak állni, vagy ideiglenes lelátón ülve nézni a RAJONGÓK.

Régebben volt Legendák versenye, ahol igazi (rally) élő legendák tekerték a korményt (pl. Stig Blomqvist, Vatanen, Kankkunen, Röhrl, Makinene), most meg ez a része száz éve nincs megtartva. Holott az emberek mindig is szeretik megnézni azokat akiknek szurkol, vagy szurkolt, a legendákat. en.wikipedia.org/wiki/Race_of_Champions#Winners

Goodwood megtartotta a "báját" a hagyományait, és mindig telt ház van. Igaz ott egy ember dönt a dolgokban, és nem egy management, így nem is csináltak belőle vándorcirkuszt.

Szóval én itt is azt javasolnám, hogy térjenek vissza a gyökerekhez.

stig 2017.01.27. 09:38:28

Azért jó néhányszor volt, hogy 2x vagy többször is azonos helyszínen tartották az eseményt.

Na meg jó lenne eljutni egyszer Goodwoodba... :-))))

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.01.27. 10:24:13

@stig: nem értem miért lenne jobb, ha pár alig ismert rallye pilótával menne a verseny Schumacher, Vettel vagy Castroneves hiányában. A kutya se lenne kíváncsi rá, még én sem tudom kik a mai menők a mai kis szopottgombócokban, pedig végigizgultam Makikkinen, Burns és Grönholm versenyeit a TVében. Egy darabig Loeb is kedvencem volt, de azóta annyi maradt meg hogy a Rallye az a sport amiben sok autó nagy távolságra követi egymást a porban, és mindig egy Sebestyén nyer. :)

A RoC-ot épp az teszi különlegessé, hogy mindenféle bajnok összemérheti magát, Loeb Schumacherrel, Vettel Castronevessel (mondjuk ő nem akkora név az indyben, de ismert régi motoros), az a fajtai álmaid játszadozása, hogy ki a jobb azok közül, akiket sosem látnál meccselni.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.01.27. 10:25:44

@stig: London azért is jó, mert a családot ki lehet tenni shppingolni meg várost nézni, a férjek meg mehetnek a gálára. Amellett hogy könnyű eljutni, az az olimpia óta van rendesen kapacitás.
süti beállítások módosítása