Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Egy kis közérdekű tájékoztatás: autóval Európában infografika

2015. július 15. - Ződ2000

Már vagy két hete kint van a neten, de a nyaralások kezdetével még mindig aktuális: az Európa pont blogja posztolt egy infografikát a főbb közlekedési szabályokról. Megengedett pályasebesség, alkoholszint és útdíjak. Melléje még pár hasznos infó, linkek stb.

autoval_europaban_2015-01.png

A poszt linkelte az Európai Bizottság közlekedésbiztonságról szóló magyar nyelvű portálját.

Megy egy csomó hasznos linket az egyes országokra vonatkozó hasznos infókról (pl közlekedési információk), illetve egy kapcsolódó okostelefon-alkalmazás linkjét, ami ingyenesen letölthető a legnépszerűbb mobil platformokra.

Ennyi volt a közérdekű mára :)

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr677628342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uluk4i 2015.07.23. 16:49:37

ok, szóval az autópályás sebességkorlátozás minden EU-s országra dokumentálva van. Akkor, mondd meg nekem, miért nem lehet a táblafelismerős fedélzeti információs rendszerbe, legalább választható opció szintjén beépíteni, hogyaszongya amikor Belgába csapatok az E411-en, akkor 120 felett szól nekem, míg ha átérek Luxiba, akkor lazít és csak 130-nál ugat? és továbbgondolva, Németeknél is van egy halom szakasz, ahol 120-130 km/h-ban limitálnak, ezekre miért nem tud figyelmeztetni időben, hiszen a GPS alapján pontosan tudná? Annyira nehéz lenne ezt összehozni? Vagy nincs rá kereslet? vagy mi?

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.07.25. 21:37:13

@uluk4i: pont most akartam írni egy pozitív kommentet, hogy mennyire állat amikor a táblafelismerő száraz időben ignorálja azokat a korlátozásokat, amelyeknél ott szerepel a "Bei naesse" felirat.

Szerintem a gond nem a helyi csúcssebesség ismeretével van, megkockáztatom hogy ezt ismeri is fogja a fed. rednszer, mégpedig a navi adatok alapján. Ezt nem ismerni azért is lenne ciki,mert már a 10 éves Tomtom is minden úthoz társított egy megengedett sebességet...
süti beállítások módosítása