Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

A filmtörténet 10 legemlékezetesebb modern autós üldözése

Ződ szerint…

2017. április 02. - Ződ2000

Mit érne egy autós vélemény-blog legjobb autós üldözések best-of lista nélkül, ezért íme egy saját lista, amelyben igyekeztem összegyűjteni olyan jelenteket, amelyek nem szerepelnek a legtöbb listán, és a mai nethuszárok túl fiatalok ahhoz hogy teljes pompájukban átéljék a nagyképernyőn. Az autós üldözések sokáig az akciójelenetek királykategóriáját jelentették, amelyben a szereplők mintegy szuperképességre szert téve használják ki sebességük és lendületük megsokszorozódását, mielőtt divatba jöttek a szuperhősök.  

Mielőtt tovább lépnék, lefektetek pár házi szabályt, amelynek révén talán érthetővé válik, hogy miért került be épp az a film. Nyilván, egy autóőrült fokozottan figyel az autókra, többek között ezért nem mindegy hogy milyen verdák üldözik egymást, és ezért nem fért fel a toplistámra a Dögkeselyű korát megelőző autós üldözése, vagy a Bourne Identity amúgy remek hajszája.

Az autók mellett fontos a környezet, akár kiemeli a hajszát, akár csak megfelelő környezetet ad nekik. Ha már kategorikusak vagyunk, az autós üldözést igyekeztem tágan értelmezni, azaz verseny, csoportos hajsza, autós párbaj és üldözés egyaránt szerepel. Végül fontos a látvány, de plusz pont jár a fizika törvényeinek tiszteletben tartásért (vagy annak illúziójáért). Ezért száműztem a videojátékszerű Matrix II-ben látható autópályás akciósort vagy a Wanted autós üldözéseit.

De ha már effekteknél tartunk ugyanezért száműztem a 60-as és 70-es évek trükkjeit, mint a film mesterséges felgyorsításával vagy a menet közben leeső dísztárcsával operáló filmeket, szorri Dszémsz : ) . Bármennyire zseniális film a Párbaj, vagy lenyűgöző a Francia Kapcsolat hajszája, korszakalkotó a Bullit, technikailag  egyszerűen nem a mai filmek súlycsoportja, így nekik majd egy külön posztot tervezek. Várom a javaslatokat kommentekben…

 

10. Bad Boys végkifejlete, benne a Cobra és a Porsche versenye életre-halálra

Az első autós üldözést a szép emlékek hozták fel a 10. helyre, az ember manapság csak legyintene az idegrángatós kameramozgáson, a halovány színeken és a mindössze két darab autón, de akkoriban elég impozánsan festett a moziban.

Talán naprakészebb is lett volna a második részből betenni valamit, de annak fő jelenetét annyiszor másolta Bay rendező úr, hogy egy másik film révén még emlegetni fogom.

9. Manta manta – az utolsó verseny

Mai szemmel ez egy meglehetősen amatőr film, de annak idején meglehetősen dögös nek számító autós jelenteteket tartalmazott, amelyeket a kontinensen innen akkoriban nem nagyon láthattunk. 1991-et írunk, Cobra 11 és Taxi még sehol.

Persze a jelenetek mai szemmel ezek már inkább viccesnek hatnának. Magát az üldözést nem is találtam fent a neten, ezért íme egy jellegzetes jelenet a filmből, amely saját hazájában egy sor komikust és nemzetközileg is ismertté vált színészt vitt be a köztudatba.

8. A Sziget – hajsza a jövő szupersztrdáján

A sziget autós üldözésének különlegessége, hogy gyakorlatilag ugyanazt a forgatókönyvet rendezte le a mester filmjeiben. Komoly internetes szakirodalom lelhető fel arról, hogy hány snittje közös a Bad Boys II, a Sziget és a Transformers 3 autós üldözésének. Én azért a Szigetet nevezném be a listára, az a vagonkerekes rész nagyon ott van a szeren. 

Sci-fiként akad pár érdekesség, mint a „dongó”, de alapjában véve autók kergetik egymást és felettébb impozáns módon, így a nyolcadik hely nálam garantált. 

7. Drive – egy valóban realisztikusnak ható autós üldözés

A Drive egy sajátos film, jellegzetes színekkel, emberekkel és hangulattal. Ahhoz képest, hogy a film egy kaszkadőr története aki fusiban gengsztereket szállít el rendeltetési helyükről, meglepően kevés autós üldözés van benne.

Bár nem rossz, és felettébb realisztikus, a film elején lévőt nem éreztem annyira átütőnek, mint a vége felé a bankrablást követő hajszát, amelynek rögtön megadtam a hetedik helyet.

 6. Sivatagi lavina: kommersz zs-múvi de az autós üldözés a végén nagyon ott van…

A filmet már a feledés jótékony homálya fedi, pedig a Dolph Lundgrenre szabott történet, kifejezetten szeretettel megalkotott zsáner-karekterekkel és meglehetősen jól koreografált akciójelentekkel a svéd akciósztár életművének egyik fénypontja.

A filmen belül is kiemelkedik az F40 és a Countach üldözése a sivatagban, elsőre kicsit meredeknek tűnik a dolog, az autók itt ott meg is karcolódnak, amiből arra gyanakszom, hogy e jelent nagyjából a büdzsé jelentős részét elvitte.

5. A Quantum csendje nyitójelenete

Bár a James Bond sorozat minden egyes része vérbeli akciófilm, mégis nehezebb jó autós üldözést találni benne, mint eredetileg gondoltam. A legtöbb autós menekülés során ugyanis a másik fél általában más fegyvernemmel indul, hol egy tank, hol egy helikopter, hol egy tengeralattjáró veszi üldözésbe hősünket. Ezért négy-öt jelenet marad, amely megfelel a definíciónak és még mindig komolyan vehető. Ezek közé sorolnám a DB-5 és a Amasova Ferrarijának ismerkedését a Goldeneye-ban, a Halj meg máskor üldözését a jégpáncélon, vagy a „bérelt” távirányítós 7-es bimmer leamortizálását.

De a kedvencem továbbra is Quantum csendje nyitójelenete. Itt szinte minden tökéletes, a táj, a pörgős jelenetetek, az autentikus autók (az Alfa 159 amúgy is személyes kedvencem), mind helyén van. Talán a parkinsonos operatőr kicsit ront az élményen, de az ötödik hely számomra bőven indokolt.

4. A Fast Furious freanchise fenenagy fennforgása

A FF sorozat önmagban megtölthetné a lista felét, még akkor is ha szigorúan betartjuk a fenti szabályokat, és száműzzük a tankokat és repülőket.

 

A fenti szabályokat betartva a kedvenc jelentem (az amúgy elég gyengus) második rész próbavizsgája.

Ha meg átmegyünk god mode-ba, akkor talán a hatodik rész tankos autópálya-üldözéses jelenete lenne a befutó.

 

3.Rázós Futam: bűnös élvezetek a 80-as évekből

Annak idején valamiért ez a film átcsúszott a diktatúra szűrőjén (alighanem az amerikaiak, khm kiegyensúlyozott ábrázolásáért). Mondjuk a Rambo II höz képest valóban  megfigyelhető benne egy adag „távolságtartás” Amerikától ebben az új-zélandi kémfilmben, amelyben igazán nincsenek „jófiúk”. Maga az egész film egy autós üldözés a meseszép új-zélandi tájakon, mielőtt még Peter Jackson felcsapott turisztikai szakembernek.

Kicsit nehéz rendes youtube videót találni a filmről sajnos, ezért itt egy teljes változat (magyar szinkron aranykorából), onnantól érdemes nézni, hogy Mr Carney benéz egy kanyart és leamortizálja a cégautót, majd magéhoz térve bemegy a legközelebbi Ford-kereskedésbe autót vásárolni…

2.Ronin

A Ronin nagy autós üldözése minden autós jeleneteket rangsoroló lista kötelező eleme. Pedig a moziban közel sem okozott akkora padlózást az álkapcsomnak. Annak ellenére, hogy mindene meg volt hozzá, remek színészek, mesés tájak, realitásra ügyelő, CGI-től mentes akciójelenetek.

Számomra talán túlságosan is realisztikusra sikeredett az üldözés, de érdekes módon mai szemmel újranézve szebben öregedett a film, mint sok kortársa.

A Párizsi jelenet is impozáns, de személy szerint a nizzai elfogás nekem sokkal inkább szívem csücske, már csak azért is, mert többször is megjártam a vidéket, és az emberek arrafelé nem úgy vezetnek, mint a franciák általában, ezért nagyon jó autós csapatásokat lehet rendezni. 

1. Száguldó bosszú (The Wraith)

Megint egy film, amely a lista harmadát adhatná, mivel a főbb szereplők (Sherelyn Fenn kivételével, ő más képességeit villantja meg) elsődleges interakciója az autós párbaj, (mint később kiderül életre halálra), bár a banda tagjai először meglepően lazán kezelik a dolgot.

Az autók a helyzethez mérten reálisak (nyilván a főszereplő Interceptorát leszámítva), és a az akciójeleneteket nagyon szépen megírták. Leginkább a Trans Am elleni párbajt nevezném be a dobogós helyre.

De a Punk legény piros Daytonája elleni meccs is simán ott van a legjobbak között.

Ez lenne az én top 10-esem. Nem mondom, hogy ez egy abszolút lista, sőt igyekeztem olyan jeleneteket összeszedni, amelyek azóta a feledés homályába merültek. A végére beteszek egy szokásos szavazást, aki pedig elégedetlen a listával nyugodtan delegálhat filmeket a komment formájában, ha lesz időm, tervezek egy „b-listát” is a jövő évre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2712394399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quattroman 2017.04.02. 09:58:25

nem hinném hogy a Sivatagi hajsza költségvetését megrázta volna a Bogár alvázra épített Ferrari és Vector replikák sérülése, az erősen felgyorsított lejátszással egybemontírozva. :-(
a klasszikus Bullit jelenetnek nagyon is itt lenne a helye az élvonalban, mint ahogy a 3 nap a halálig Párizsban folyó üldözéses jelenete.
a Szállító III. erdei és országúton zajló jelenetei pedig alapból ide kellett volna tenni
Az Itt felsoroltak között a Ronin az amit igazán élvezetes jeleneteknek lehet tekinteni

2017.04.02. 10:06:39

ez a lista elképesztő gáz
minek írsz olyanról amiről gőzöd sincs
aki nem ismeri a
BULLIT
MAD MAX
PÁRBAJ
c. filmeket az ne írjon semmit filmes autós üldözésekről inkább maradjon csendben

Ceglédi 2017.04.02. 10:13:49

S ha már az egyéni ízlések előkerültek, akár a poszter részéről is, mindenképpen emlékezzünk meg Az egy zsaru bőréért c. alkotás ide releváns jelenetéről, amelyet nem lezárt hegyi utakon vettek fel, hanem Párizsban javarészt élesben...

fillérbaszó vadász 2017.04.02. 10:29:47

Matrix 2 kurva jó autós üldözése? Hol van?
Itt most nem a film minőségéről van szó, de megépítettek nem tudom hány mérföld autópályát és kurva jól van "koreografálva" az egész. Ilyen sivatagi lavina fapados üldözése és a sziget másodpercenként hatszor vágott jeleneténél sokkal profibb, meg a felsoroltak nagy részénél is. Mad Max-et (minthogy valaki fent említette) kihagyni, akár az újat, akár a régit. Elég nagy hiba volt.

fillérbaszó vadász 2017.04.02. 10:31:22

A Bad Boys gyorsulásos jelenete sem nagy szám és a film története szempontjából semmi értelme sincs.

3x 2017.04.02. 10:35:27

Jason Bourne Moszkvában? Az se kutya!

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.04.02. 10:45:06

Taxi? Azért abban vannak nagyon jó autós jelenetek. Például amikor a piros Mercedeseket üldözi Samy Nacery és Frédéric Diefenthal egy Peugeot 406 -tal.

A listában a Sziget autósüldözése a legjobb! Amúgy király a poszt, összességében jó a lista is, még ha ki is maradt a Taxi.

Camoranesi 2017.04.02. 10:55:42

Írták már előttem is: Jason Bourne Moszkvában a legjobb amit valaha láttam vásznon.

citrix 2017.04.02. 10:58:18

A Halálbiztos: Charger és Challenger: Bullit: Mustang és Charger

kellys 2017.04.02. 10:59:01

bullit, taxi azert eleg top 10...

Trejo 2017.04.02. 11:00:54

A Knight Rider smafu?

Komojtalan 2017.04.02. 11:09:33

@Ceglédi: Pont ezt akartam írni én is. Persze ez sem igaz, mert akkoriban nem volt páncélozott BMW, meg ha lett is volna nem úgy megy, de azért nem rossz. A Profiban is volt egy egész jó jelenet.

MonsieurCubée 2017.04.02. 11:14:29

Mivel egyéni lista, nem fogom azt mondani, hogy ez meg az miért nincs benne, viszont abba belekötnék, hogy az elején kikötöd saját magadnak, hogy száműzted a felgyorsított jelenetekkel operáló filmeket és a Bullitt is azért nincs benne, mert már régi és ezért technikailag nem veheti fel a versenyt a mai filmekkel. Ehhez képest a listában szerepel a Száguldó Bosszú, amit meg sem kell néznem újra, mert most is emlékszem, hogy tele van gyorsított jelenetekkel, pont az Interceptor miatt, hogy még futurisztikusabb legyen, hiszen olyan gyors... A sivatagi lavina sem tartozhatna ide a szabályok szerint, mert ha számít, hogy milyen kocsik és helyszín szerepel az adott jelenetben és filmben, akkor kétlem, hogy két nagyon ronda replika a sivatagban különleges lenne.

Szeretem az egyéni listákat, sőt, csak egyéni listáknak van értelme, minden ilyen lista egyéni vélemény, ezek sokkal érdekesebbek, mintha vki objektíven próbálna meg sorrendet összehozni vagy csak listát írni, de ha már szabályokat állítasz magadnak, akkor érdemes betartani őket vagy ne hozz semmilyen szabályt és akkor bárki is köt bele a listába, nem lesz igaza. ;)

victor vacendak 2017.04.02. 11:29:45

Bírom a listás blogokat, tutti, hogy minden kommentelő megjegyzi, hogy ez meg az miért maradt ki :-D A Száguldó Bosszú üldözése azért is különleges, mert a Dodge kifejezetten ezért a filmért készített egy prototípust, ami felfevezető autó lett az IndyCarban.

indycarblog.hu/csodabogar-a-mezony-elott/

2-More 2017.04.02. 11:47:36

Sivatagi hajszában nem bogár, hanem pontiac fiero alapokon vannak a taligák, ha már feltétlen ezen ugrálunk, de ettől százszor prémiumabb filmekben sem törnek szarrá csúcsmodelleket feleslegesen. A többi ízlések és pofonok, én pl kb a semmitől is kevesebbre tartom az ilyen fimeknél a CGI-t, a látványosan "szarásig volt pénz hogy minden snittben letörjünk egy verdát" hozzáállást, illetve a kikanalazott, katapulttal lövöldözött üres kasznikat. Ezért üdítő színfolt pl a Rázós futam, ahol konkrétan a Capri-ból egy darab volt, eredetileg kőkemény, egyedileg épített versenygép, egyébként miután kb 20x szétszedték-átépítették, a mai napig indulnak vele ilye-olyan futamokon. Igaz, ennek is annyi köze van a Caprihoz, hogy valamikor részben annak a bódéja volt alatta, de a motor 350es V8, alatta csőfutómű, stb. Ki is volt adva, hogy a jelenetekben csak ésszel, illetve, amikor megtörik, az egy teljesen kontrollált, megrendezett jelenet, nem csak úgy odakenik azt' törjön minnél jobban. Egyébként, habár kimaradt, a Mad Max szintén ilyen, ott az első részben annyira szűk volt a keret, hogy egy Interceptorra tellett csak, és a többi verdából is csak kevés állt rendelkezésre törnivalónak. Sőt, mondhatnánk a Fury Road-ot is, amiben szintén véges darabszámú kaszkadőrverda állt rendelkezésre, jellemzően 2-2, és nagyon kevés kivételtől eltekintve minden, ami rajtuk, bennük volt, az működött is. Így is egy komplett brigád dolgozott 3 műszakban, hogy minden verda járóképes legyen.

Byk001 2017.04.02. 12:19:19

Nekem a Ronin párizsi üldözési jelenete volt az alap a moziban. Valahol az első sorok egyikében ülve néztem, és az autó elejére szerelt kamera képei alatt azt vettem észre, hogy a kanyarokban úgy mozgatom a fejem, mint ha én is ott ültem volna az autóban :))

hordalek 2017.04.02. 12:55:43

Cobra 11 tetszőleges jelenete?:-)
Egyébkén A szikla ferraris jelenete sem volt rossz.

dmwd 2017.04.02. 13:04:27

A Roninnal egy bajom volt: a valóságban a nitrós S8-as kb 3 másodperc alatt érte volna utol a V6-os(?) C6-ost és vége lett volna a snittnek. Egy filmben ez egy kicsit tovább tartott, de tény, hogy látványosabb volt.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.04.02. 15:33:03

@napersze2015: először is, kéretik elolvasni a posztot mielőtt kommentelni teccik :)
A Tolvajtempó jogos lenne, főleg az eredeti, viszont azt másik (Klasszik) posztba tervezem. Lehet hogy lesz egy update ma este :)
@dmwd: nekem is ez volt a legnagyobb bajom a Roninnal, de az nagy Citroenből léteznek olyan speciális változatok, amelyeket nem hoznak kereskedelmi forgalomba.
@Nynfas Corporation: igen, ez a kettő annyira ide tartozik, hogy lehet pár napon belül szétfeszítődik a 10-es lista.
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: az űj Mad Max valóban, a régi a klasszik listára kerülhetne.

Homo Homini Lupus 2017.04.02. 15:53:02

Kimaradt: Pogány Madonnából, mikor Ötvös Csöpi a tihanyi alsó útról üldözi a fehér Opellal az álló lámpás Mercit, majd a fehér ezerkettest, aztán a rendőrségi ezerkettessel, meg a helikopterrel tovább. Alap.

Tocesz101 2017.04.02. 16:04:54

A Bourne-rejtély? Meg igazából az összes Bourne film...

Szőrös Kaméleon 2017.04.02. 16:15:35

Ha ennek a listának az lenne a címe, hogy a "10 autós üldözés, ami a legjobban tetszett", nem szólnék semmit. De így... a Bullit-et kihagyni és még ideológiát is gyártani hozzá - szerintem nagy hiba. A filmtörténet sem a 90-es években kezdődött, azzal lesöpörni a régi klasszikusokat, hogy technikailag nem egy súlycsoport a maiakkal, hááát.... (mondjuk szerintem ez bennük a jó). :)

Remélem, azért az Ágyúgolyó futam, meg a Smoky sorozat már nem kerül elő, vagy a Flúgos futam, vagy a Kántor. Ötvös Csöpi már úgyis volt. :)

A Dögkeselyű meg igenis jó és igenis számítanak a kocsik, amik szerepelnek. A Dögkeselyűéhez hasonló száguldás van egy jugó vagy szerb filmben, aminek a címér sajnos nem tudom.

Ha nem is üldözés, de utcai verseny a Persuaders (Minden lében két kanál) nyitó versenye egy Ferrari Dino és egy Aston Martin között.

Burgermeister 2017.04.02. 16:26:10

Sivatagi lavina: ááá dehogy vitte el...min2ő gyenge replika

dekás dezső 2017.04.02. 16:36:02

Blues Brothers :D
picit összetörik néhány zsaruverda
www.youtube.com/watch?v=LMagP52BWG8

meg átrendeznek egy áruházat belülről
www.youtube.com/watch?v=IIdGxR-aU6o

Nynfas Corporation 2017.04.02. 16:42:42

@Ződ2000: Csak eszembe jutottak, egyébként ez a te listád, viszont olyan a Manta Manta-t és a Rázós futamot látva, nosztalgikus hangulat fogott el. Lehet, a mostaniakhoz képest kezdetlegesnek tűnnek, de nem nyavalyás CGI, és ez mindennél többet ér.

Burgermeister 2017.04.02. 16:46:01

Transporter sorozat? Simán benne lehetne a 10ben

Nynfas Corporation 2017.04.02. 16:47:37

Bocsánat, csak most láttam, hogy elírtam.
Death Proof
Sorry!

Make Valamit · http://make.blog.hu 2017.04.02. 16:49:51

+ "Short Time"
+ Ötvös Csöpi filmek, ahogy a hős szolgálati Zsigával üldözik a gonosz imperialista Opeleket Merciket, Pözsókat :)

Lackó81 2017.04.02. 17:57:56

itt gondolkodtam, hogy na tuti nem lesz benne a Ronin... aztán mégis! Kedvenc autós jeleneteim egyike. Maga a film is, a sötét mivoltával, remek alkotás!

2017.04.02. 18:20:39

Csatlakoznék én is az előttem szólókhoz a Bullit, Ötvos csöpi és a többi kapcsán. Megemlíteném még a The Seven Ups-ot plusz a Francia kapcsolatot, ahol Gene Hackman egy magasvasutat üldöz, amit engedély nélkül élesben vettek fel.

Bambano 2017.04.02. 18:33:51

ha már oroszországi üldözés: azé' amikor James "Brossnan" Bond harckocsizik egyet, az se rossz...

nniicckk 2017.04.02. 18:50:02

Hat nem tul ismert filmek. A Bad Boys es Ronin kivul szerintem a tobbirol kb senki sem halott.

bekov 2017.04.02. 20:14:58

hmmm, a ronint én is belevettem volna egy tízes listába. szép munka

Túlélő ... 2017.04.02. 20:28:58

Szállító? Szerintem a legstílusosabb autós üldözés.

Ad Dio 2017.04.02. 20:31:58

Átfutottam a listát és nem értettem mi van... Aztán ahogy beleolvastam, megvilágosodtam: akinek az a két szánalmas replika F40-nek és Countach-nak tűnik, ott azért a baj megvan :-).

Filippon 2017.04.02. 20:32:36

A gengszterek sofőrjét itt senki sem látta?

Egy Hun Hunniából 2017.04.02. 21:23:38

Tolvajtempó (1974)! Ma már legenda!

Egy Hun Hunniából 2017.04.02. 21:37:11

Police Python 357 végén az öreg Peugeot Yves Montanddal

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2017.04.02. 22:54:18

Senki nem követeli a VW Transporter vs. Delorean jelenetet? :D

Mortis. 2017.04.03. 06:49:23

Kutyám,Jerry lee,Mustang vs W126.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.04.03. 11:17:46

@Szabi DMC: látom a Dokinak mindenről AZ jut az eszébe :)

@Bambano: ugyanazért maradt ki, amiért a Fasf 6 tankos üldözése (és le is írtam a QoS-nél): az egyik fél nem autó, így diszkvalifikálva...

@Szőrös Kaméleon: A Bullit üldözését háromszor megnéztem, mielőtt kihagytam. Talán egy 7-8 hely jött volna össze neki, ami meg igazságtalan lenne. Tényleg remek jelenet, a saját korában felfoghatatlanul realisztikus, mégis működik.

@Burgermeister: ha van konkrét jelented linkelt be, a sorozatot nem néztem, az első Mozifilm nizzai üldözése kicsit komolytalan, a másodikban csak a bérgyilkosnő lábaira emlékeszem, a harmadikban vannak érdekes jelentetek, de azt meg évekkel előbb igaziból eljátszotta Kimdotcom a Gumball 3000-en: www.youtube.com/watch?v=wbIiX122oaA

Terézágyú 2017.04.20. 09:32:25

" A Quantum csendje nyitójelenete"

Én ezt az autós üldözést már a vége után két perccel sem tudnám elmesélni, hogy mégis mi történt benne. Hogy merre mentek, kik, hányan voltak az üldözők, hogy sikerült meglógni előlük, vagy kiütni őket, stb... Annyira "modern stílusban" van az egész megcsinálva...
Az Indiana Jones autós üldözését viszont ma is el tudom mondani, hogy hogy történt, pedig évek óta nem láttam

uluk4i 2017.05.03. 16:58:20

@Burgermeister: hát persze, azért _ennyire_ még az amik se hülyék. Mindkettő a Pontiac Fiero alapjaira épített replica. Elég jók, messziről, de amikor pl. kanyarodnak és össze-vissza billegnek, na akkor eléggé kilóg a lóláb!

LúzerMan 2017.06.17. 07:54:40

Sok jó jelenet felkerült a listára és kommentekbe is, most csak eggyel egészítem mi őket: Mr. Eddy gázra lépése a Lost Highway filmben.
Ebben benne van egy idegesítő szabálysértés és méltó büntetése is:
www.youtube.com/watch?v=S3XBb5ghzSw .
süti beállítások módosítása