Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Autóeladás-projekt: hogyan szabaduljunk meg egy volvótól

2015. március 10. - Ződ2000

Már érett egy ideje a gondolat, most tettet is öltött, meghirdettem a kis Volvit.

cimg3481_copy.jpg

Eddig bevetettem az összes nagyágyút, 'scout, mobil.de, helyi oldalak. Ahogy egy igazi amatőrtől illik. :)  Meglátjuk milyen gyorsan viszik el...

Persze látom vannak egyszerűbb megoldások is: http://autotemeto.blog.hu/2014/12/19/honapok_meritese

:)

UPDATE:

Közben jött pár vicces és komoly ajánlat is.

Előbbiek eszembe juttatták a korábbi eladásuk során szerzett érdekes tapasztalatokat:

Durva trükkök a német autós börzeoldalakon

Újabb ügyes lenyúlási kísérlet használtautó-vásárlás címén: a túlfizetéses pénzmosási kísérlet

Ööööö – nem értem….

Alakul az alku... 

Használtautó eladás saga - paranoia level 2: ne adj ki semmilyen személyes infót ha nem akarsz biztosítási priuszt.

És a happy end :)

2015. április 01. - Ződ2000 Szerkesztés...

Nem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű lesz, így meglehetősen gyorsan véget ért az S40 eladás projekt.

A Verda végül megy a Litvániába. A pacák előre utalt, meg is érkezett a pénz, már aznap jött is érte a tréler.20150313_174358_copy.jpg

A feltételek valóban csábítóak voltak, előre utalt az ipse, nem kapott semmilyen biztosítékot (pl személyes vagy autóadatokat) a pénz megérkezéséig, egy IBAN számon és a telefonszámomon kívül.norris_approves.gif

Cserébe megkapta Európa egyik legolcsóbb 2006os korrektül felszerelt dízel S40esét, rendesen előkészítve, kijelentve és egy hivatalos használtautó-átvizsgálással igazolva.

madmen.gif

Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, gyorsan és fájdalommentesen rendeződött a dolog.

pschyo_2.gif

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr197256323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.16. 00:29:57

Hali.A tottakárról jövök.Ha nem titok, miért adod el a Volvert?Valami baja van, vagy csak eluntad?Ha nem titok...
Nekünk is egy V70 van, atombiztos, de lassan csak csereérett lesz az is, a korából adódóan (2003-as).Vagy megtartjuk 0-ra leírva...Amíg bírja végül is maradhat.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.03.16. 09:26:00

@geegee: eredetileg egy költözés miatt eleve redundánssá vált, de most már lassan az a szitu fenyegetett, hogy három Volvón fogunk ücsörögni. Elvileg épp most keresem a nagyobbik utódját, a blog tesztjei (autossagok.blog.hu/tags/Tesztek ) valahol erről (is) szólnak (na jó, néha csak klassz dolog elvinni és kipróbálni egyiket másikat :) ).

Meglepő módon közel annyi most a piaci ára, mint amennyiért 5 éve be akarta számítani a volvo-kereskedés...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.16. 19:20:52

@Ződ2000: Értem, kösz, sok sikert.Nem t'om, ismered e a volvowiw oldalt, oda is ki lehet rakni, egy próbát megér.Előtte persze kell regisztrálni is, szerelők, alkatrészforrás is akad, szóval még azon túl is lehet a dolog hasznos.(Nem kapok jutalékot tőlük... :D )

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.03.16. 19:31:08

@geegee: köszi. A magyar Volvowiw első blikkre eléggé, khm, "konstansnak" hat :). De megnézem, köszi a tippet.

Eddig ötletekre a német motor-talk volvós részlege tűnt a legjobbnak: www.motor-talk.de/forum/volvo-b52.html

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.17. 02:45:12

@Ződ2000: Nagy adok-veszek forgalom nincsen a wiwen, de néha előfordulnak hirdetések.Inkább olyan beszélgetős fórum.

Nekem sajnos a német az teljesen kiesik, nyelvtudás-hiány miatt.Angol még megy úgy-ahogy, meg a svéd egyre jobban..De szerencsére eddig télleg nem kellett semmi a kocsihoz, vizsgáztatás, meg ilyen olajcsere-szintű dolgokon kívül...

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.03.17. 09:52:34

@geegee: nem akarok indiszkrét lenni, te hogy kerültél ki oda, hogy egyik nyelv se ment? Bátor dolognak tűnik... (Mondjuk én is csináltam már ilyet de azért ott volt már pár másik áthidaló nyelv).

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.18. 01:04:59

Most erről nem beszélnék.De az túlzás, hogy nem ment, el voltam azért a magam szintjén...de nem vagyok perfekt.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.20. 04:53:59

@Ződ2000: Illetve még annyit ehhez a témához, hogy ide svédbe kábé mindenki svéd nyelvtudás nélkül érkezik (most a többi skandi országon ne számítsuk).Aki hiányszakmás vagy q nagy lángelme az simán kezdhet angollal, finnel, dánnal, norvéggal; aki meg ezen kívüli, az meg itt rákényszerül megtanulni svédül, ha akar valamit.Vagy továbbáll.És ez érthető is, ez egy kis nyelv, nincsenek igazán nyelvi tanárok sehol az országon kívül.Kereslet sincs és infrastruktúra sincs, ez ilyen 22-es csapdája.Az eu-n kívüli menekültek meg kapnak mindent ingyen, ennek ellenére sem akarnak alkalmazkodni...

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.03.20. 10:05:28

@geegee: van valami amit nem értek a svédekkel kapocslatban. Jópár svédet ismertem meg, Európa különböző tájain. Mindegyik jól beszélt angolul. Mégis ha néha van valami dolgom svéd közigazgatással, ott akadozik az angol. Pedig azt hittem nem létezik olyan svéd aki ne tudna angolul. Vagy ez olyan dolog mint a flamandoknál, hogy amint beül az íróasztala mögé tilos idegennyelvet beszélni (nem vicc, ott jogszabályilag tiltott).

Azért meglepne ha nem találnál itthon egy két lelkes skandinavisztika szakos bölcsészt aki kitanítana az alapokra. Azért ez minimálisan elvárható mielőtt egy nagy kalandba vág az ember. Én kétszer is eljátszottam. Volt hogy a napi keresetem ráment az esti magántanárra, de úgy mentem ki hogy megértettem amit kellett.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.04.25. 16:31:40

Bocs, csak most látom.Hát na, nekünk annó nem sikerült tanarat találni, bár istenigazából se idő se pénz nem nagyon lett volna rá.Melózni kellett, lezárni az otthoni dolgokat, esküvő, meg még amit el lehet képzelni.A skandi szakos egyetemista meg elég messze van az autentikustól, nekünk.Sz@rul meg nem akartuk elkezdeni.Továbbá másoktól is hallottuk, olvastuk, hogy nem találnak igazi tanárt, nem indulnak el a szemeszterek, mert nincs elég tanuló, stb, saját magába harapó kígyó esete.

A svédek angol tudása a hivatalokban nekünk megvolt általában, de egész biztos, hogy nem 100% az ilyen emberek aránya.Illetve később, hétköznapi emberek közt is van azért, aki nem beszél angolul, vagy csak gyatrán.Biztosan tájéktól is függ a dolog, turistásabb helyen könnyebb angolul is beszélőt találni.Illetve a fiatalabbak közt.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2016.04.25. 21:06:17

@geegee: a tapasztalatom szerint a hibás is jobb, mint a semmi. Én ezt a kampányszerű tanulást kétszer is eljátszottam, és bevált (meg mondjuk választásom sem volt). Én mindkét esetben magántanárt fogadtam. Ismerős ajánlása alapján. Ott nincs gond, hogy indul-e vagy sem. És így én is motivált voltam mert láttam a kiadott pénzt és hogy mennyit dolgoztam érte aznap. De megérte.

Külföldön bármikor találkoztam svéddel az nagyon jól beszélt. Minimális akcentus és hibátlan nyelvtan. Ezért lepődtem meg azon, hogy a hazai pályán ragadt svédeknél nem evidens a hibátlan angol.
süti beállítások módosítása