Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Évforduló és és egy kis visszamelékezés minden idők legnagyobb Formula-1es pilótájának karrierjére

2014. november 13. - Ződ2000

Minden idők legnagyobb Formula-1es pilótájának hivatalos oldala ma emlékezik meg a 20 évvel ezelőtt aratott első VB-győzelméről. Méltán jellemzi azt, akinek mindennél fontosabb volt a győzelem, és nagyjából minden rekordot meg is döntött a Formula-1-ben. 

02-Ferrari-32 - Copy.jpg

Minden idők legjobbja, szinte mindenben. Több bajnok generációval megküzdött Sennától és Manselltől egészen Alonsóig és Vettelig.

03-Benetton-04.jpg 

ROC2012-13.jpg

Bizonyított egy feltörekvő kiscsapatban, naggyá tette a legnagyobb múltú de legbénább pilótatemető Ferrarit, és állhatatosan részt vett az ez évi abszolút domináns csapat felépítésében. Akkoriban bosszantóan fiatalon (22 évesen) ült egy jó autóba, és senki sem értette hogy miért nem bénázik az első éveiben, mint sok korábbi bajnok, hogy miért nyer versenyt az első teljes évében, miért kerül a második évében VB cím közelbe és a szupertehetség Senna elé. 03-Benetton-00.jpg

Ahogy senki sem értette, hogy a csúcson miért vált az annyi világbajnok által átkozott Ferrarihoz, a lesántult legendához ahol már egy kerékcsere is kihívás a csapatnak. De Schumacher nem csak egy zseniális pilóta volt komoly szponzortámogatással, hanem egy csapatkapitány. Aki elnézte a hibát de nem tűrte másodjára. Aki humorral fogadta a sorozatos lerobbanásokat. És az új csapatával felépítette minden idők legsikeresebb Formula-1 csapatát.

02-Ferrari-12.jpg

Mindent elárult az a jelenet, amikor az még mindig béna Mercedes csapattal, a búcsúzó évében, fél lábbal a nyugdíjban a testével takarta a lesántult kocsi titkos aerodinamikai fejlesztéseit az újságírók elől. És sosem vesztette szem elől az egyetlen célt. Ezért lett ő a legnagyobb. 01-Mercedes-00.jpg

A nagy betűs Bajnok hivatalos oldala emlékezik meg annak a 20 éves évfordulójára, ami számára alighanem a legfontosabb volt az életben.

02-Ferrari-31.jpg Közben én még mindig remélem, hogy ha egy nap visszakapjuk azt az embert ki megnyerte élete legnagyobb kihívását, még mindig emlékeztetni fog erre a bajnokra.GQ2012_06.jpg

Kitartás Schumi!

01-Mercedes-04.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr736892955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása