Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Vihar a biliben vagy tényleg inog Martin Winterkorn széke a VW-nél?

Esetleg Piech uralmának lesz vége?

2015. április 13. - Ződ2000

Vagy persze egyik sem, csak megy egy kis hatalmi erőpróba… Mindenesetre a német autós szaksajtóban elég nagy visszhangot kapott Piech Spiegelben lehozott kritikája, amelyben elég kritikusan fogalmazott a Martin Winterkorn által kialakított iránnyal kapcsolatban, különös tekintettel a VW márkára.

373608.jpg

Aki még emlékszik rá, Piech volt az aki az Audiból prémiummárkát csinált, és vetette el a VW csoport sikertörténetének magjait. És úgy mellesleg a Piech és a Porsche család jelenleg is meghatározó a VW tulajdonosi szerkezetében.

Amit a beszámolók is kiemelnek, Piechet zavarja a túl nagy függőség a kínai piactól, és az amerikai piacon elmaradó sikerek. A VW jelenlegi helyzetet látva több mint furcsa ez a kritikus hozzáállás egykori protezsáltjához, mivel Winterkornt nehéz nem Piech emberének gondolni, elnézve az önéletrajzát.

Bár a VW termékeit nem nagyon kedveltem, rendszerint túlárazott és túlhájpolt autóknak gondolom, a márka menedzsmentjét példaértékűnek gondolom, a VW gruppe az elmúlt években fokozatosan gyűjtötte be az európai autógyártás legjavát, legyen szó a GM sztárközbeszerzője Ignacio Lopezről, a BMW-től érlező Pischetsriederről, az egész Italdesignról, Walter da Silváról, Wolfgang Eggertről. A VW gruppe nagyon sok tehetséget szedett össze Európában, és ez jelentős mértékben Piech érdeme (maga Winterkorn is egy ilyen "Piech trófea").

A német sajtó lassan már azon filózik, hogy kiáll-e a felügyelőbizottság Piech mellett, vagy az ő széke fog inogni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr607364594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása