Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

A hülyeség túlcsordul a Retek Klubon

2015. április 04. - Ződ2000

Valahogy mostanában ritkábban követem a TV-s autós műsorokat, részben a lineáris média tartalmi kötöttségei, részben az egyre erősebb netes média igen erős színvonala és sokszínűsége miatt. Ma valahogy belebotlottam az á la Car című műsorba, amely ezek szerint a Retek klub autós műsora lett egy ideje (?).

11084110_732511443528932_1051158311470633140_o.jpgEddig általában megszoktam, hogy a neten fellelhető szakirodalom valamelyest korrekt és pontos, és főleg az újkeletű oldalak gyakran készek állni kommentek tűzpróbáját, ezért viszonylag magas színvonal alakulhat ki, mivel a szerzők többek között épp az estleges kommentek következményei miatt előbb utóbbmagukévű tesznek  egyfajta szakmai tiszteletet. Kevés az arrogáns köcsögöt játszó lazac csávó, és ha be is merészkedik néha egy-egy, gyorsan rájön, hogy ez nem a nyomtatott sajtó vagy a TV: a neten a viszonylag gyorsan megérkező visszajelzések a tartalommal egy időben érik el az olvasót, és leplezik le a szerző hülyeségét.

Visszatérve, szóval van ez az á la car (bocsánat, a'la car (???)) nevű műsor, vezeti egy fazon aki nekem leginkább az "átkos nyócév" állami TV-jének az autós műsorából rémlik, mint az autós újságírás Lakat T Károlya. Erről az időszakról annyi maradt meg, hogy 1-2 irritáló adás után a MTV1 autós műsorát ugyanúgy száműztem a médiamenümről, mint a csodás Nap-keltét. Mindegy, nincs kedvem ezt sokáig boncolni, de azért ma pár dolog nagyon megmaradt a műsorból.

Kezdjük a műsorvezetővel, aki ha ennél is lazább lenne, már szétesne… Napszemüveg+sapka+ német prémiumautó, ez ilyen igazi K-európai látlelet…istenes.jpg De az öltözködés semmi ahhoz képest, ahogy a fazon a kormánnyal fogai között, az üléstámlába fúródó könyökökkel szemlélteti milyen a rossz üléshelyzet.

(Sajna képet nem sikerült találnom, de elég vicces látvány az amúgy übertutira sikerült C klasséban).

Persze ez még semmi ahhoz képest. Az utolsó szkeccs, amibe a műsor a végére torkollik, na azóta is keresem az állam a padlón… A fazon beül egy rallye-cross autóba, a nem létező mitfárerülésbe, és a bukócsőbe kapaszkodva...

prtscr.jpg

...végigfurikáztatja magát a jobb sorsra érdemes Kis Pál Tamással.

11127510_731546260292117_2395448410361396188_n.jpg

Ilyen nincs, ezt egy országos TV műsorban, alapvető szabályokat áthágva, a józan észt szépen elcsomagolva.

kangaroo_copy_1.gif

Itt már nincs értelme azon filózni hogy mekkora szakmai ökörségeket vagy kétes bölcsességeket tartalmazott a műsor korábban, ez egy olyan csúcspont volt ami mellett már nincs helye észérveket felhozni.

Kész, azt hiszem egy időre megint túltöltődtem TV műsorokkal, talán jobb lesz a jövőben óvatosabban csöpögtetni a kultúrát….

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr207338572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.04. 21:26:17

Ennek a posztnak kb. annyi értelme van, mint a kritizált műsornak. :D
A belekevert politika meg...

uluk4i 2015.04.13. 11:37:09

Egyrészt, a szerencsétlen fazont tuti, hogy stylist öltözteti, vagyis úgy adták rá a sálat-kabátot-sapkát-naphemüt. Persze a saját lelki szegénységét is elárulja, hogy így felöltözve ül be autót vezetni-tesztelni.
Másrészt, az RTL Klub bármely témájú, saját gyártású műsorában minőséget keresni...hát, maradjunk annyiban, hogy az időnként műsorra tűzött Chuck Norris-filmet messze verik a mezőnyt.
Harmadrészt, írj már valami pozitívet is :) vagy inkább kritizáld a német autós műsorokat, azoknak tudni kellene jó műsort csinálni.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.04.13. 17:11:28

@uluk4i: azért a Totalcar elég sokáig húzta országos kereskedelmi TV-n...

Majd egyszer a fifth gear is megkapja a maga ekézését... :)
süti beállítások módosítása