Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Jaguar I-Pace bemutató - az első Tesla-killer?

2018. május 17. - Ződ2000

Vagy egy hónapja betévedtem az év egyik legizgalmasabb autójának helyi bemutatójára. Nem teljesen új a téma, mert annak idején már a koncepcióautót is elhozták egy statikus bemutatóra, valamivel korábban pedig sikerült kipróbálni a Model S-t és a Model X-et is. Ahogy elnézem március óta itthon is bemutatták az I-Pace-t a hazai sajtónak, de ez a rendezvény sokkal látványosabb volt, a körítésről nem is beszélve.

Egy városszéli modern rendezvényközpontba hívták el a potenciális vevőket, akiket gondolom a korábbi tesztutak mentén invitáltak meg a rendezvényre. A Parokolóban állt mindenféle autó, Volkswagnetől Volvókon és Mercedeseken át és Range Roverekig (természetesen egy sor Jag kiséretében). Minden érkezőt 6-8 különböző színű kitűzővel egy-egy kereskedőhöz igazítottak el, és amíg az aperitivóra vártunk, el lehetett beszélgetni az autóról. Volt is miről, mert az I-Pace a hagyományos autóipar első valódi válasza a Teslá(k)ra.

Tovább

Képes beszámoló az Autoworld téli amerikai autós tárlatáról

Ez a poszt lemaradt a téli hajrában, pedig a belga szervezők megint kitettek magukért, egy teljes sorozat Ford GT, Kaiser Darrin, Starsky és Bullit verdái, Tucker Torpedo, Roadrunner és még több tucat ritkaság, olyan kötelező darabok mint a Corvette tornasor mellett. A tárlatot eredetileg karácsony előtt avatták fel és január végéig várta a látogatókat, de egy része az állandó tárlatban később is megtekinthető lesz.

A tárlat az Autoworld nagytárlatainak szokásos menetrendjét követte: a kiállítás megkapta az emeleti galériát, míg a feljáratnál és a bejárat mellett egy-egy kisebb tematikus gyűjtemény várta a látogatókat.

Tovább

Egy lemaradt werkfotó: ellenség a kapunál

Az alábbi kép lemaradt a múltkori Toyota múzeumos beszámolóról, pedig az egyik legjobb poén volt amikor az oldtimer-mercedesszel leparkoltunk a Toyota főhadiszállás parkolójában. Kifejezetten jól mutatott az öreg verda, bár a Director cím talán kicsit túlzás... :P

8_dsc_6192.JPG

 

Szolgálati közlemény: saját angol nyelvű autós oldalt indítok egzostive.com néven

Nemrég indult el az angol nyelvű blogom az egzostive.com. Az elképzelés már egy ideje érett bennem, de csak most léptem a tettek mezejére. Az elmúlt hetek így a Wordpress végtelen lehetőségeinek bejárásával és a blog magyar nyelvű posztjainak (legalábbis az emlékezetesebb harmadának) átültetésével telt. Az eredmény az egzostive.com domain név alatt indított új blog lett, amely reményeim szerint inkább kiegészíti, mint felváltja az Autósságok blogot.

 0_prntscreen2.jpg

De nem akarok ennyire előre szaladni. Az elmúlt három évben a blog.hu platform egy kiváló lehetőségnek bizonyult arra, hogy kiélhessem autós nördségem és szófosásom valamint megfelelő háttértárat nyújtott ahhoz, hogy ne kelljen sok mindent újra begépelni az autós fórumokon. Ebből fejlődött ki egy élménybeszámoló-gyűjtemény, ami az index kiemelési rendszerének köszönhetően közepes fajsúlyú weboldalak látogatottságát hozta. A platform előnye a látogatottságon felül a viszonylagos névtelenség. Miközben a világra szabadíthattam élménybeszámolóim, elképzeléseim és elméleteim, nem volt (és most sincs) semmi közöm az Indexhez és nem is ismerek senkit onnan, ahogy feléjük sem kellett bemutatkozni. Nincs szerkesztőség, nincs beleszólás és nincs párbeszéd, ennek minden előnyével és hátrányával.

Tovább

Toyota collection – Európa legátfogóbb Toyota gyűjteménye

A Techno Classica felé menet sikerült egy újabb érdekes programot találni, amely szépen kitöltötte a nyitónap üres délelőttjét.Tavaly nagyon tartalmasan töltöttem el egy-két órát a düsseldorfi Classic Remise-ben, de szerettem volna valami új helyet felfedezni. Kapóra jött ezért, hogy nem sokkal korábban avatták fel a Toyota Gyűjteményt a Toyota Deutschland kölni főhadiszállásán (hivatalos oldala az alábbi linken érhető el). A gyűjtemény a nevéhez híven nem egy gyári múzeum, hanem egy német Toyota-rajongó privát gyűjteménye, amelyet a gyűjtő halála után a Toyota Deutschand mentett meg az enyészettől. 

A kölni telephely a németországi importőri központ és egyben a Toyota sportrészlegének főhadiszállása, ami viszont annyira sem nyilvános, mint a gyűjtemény. Miután a céges teniszcsarnokot sikerült átalakítani és felkészíteni, a gyűjtemény külön foglalásra fogad látogatócsoportokat, a Mazda múzeummal ellentétben azonban nincs állandó fogadóórája. Sem nyitva tartása, mint megtapasztaltuk, mert a megbeszélt időpontban nem találtunk senkit, mint kiderült, a főbejáratnál kellett volna találkozunk egy Toyota sajtóssal, aki a várakoztatásért cserébe egy kimerítő tárlatvezetést tartott nekünk és bizony rengeteg érdekes történetet mesélt az autókról. A gyűjteményt aktívan menedzselik, amit megtartottak, ha kell kölcsönadják rendezvényekre, csereberélnek és vadásznak újabb modellekre, miközben összehangolják a restaurálást más Toyota központokkal, mint a kontinens egyik legkomolyabb Toyota-gyűjteményével bíró Louwman Múzeummal.

Tovább

Hazai pálya a 2018-as Techno Classicán

A német márkák mindig odateszik magukat Essenben

Ahogy az előző poszt végén ígértem, a rendezvény legjavát erre a posztra tartogatom, mivel az első posztba csak annyi fért, amit aznap este össze tudtam dobni. A Techno Classica A-listás státuszához nem fér kétség, a német márkák hazai pályás standjai mindig emlékezetesek, és Essen egyre népszerűbb a neves gyűjtők között is. A kérdés legfeljebb az, hogy sikerül-e a Techno Classicának felülmúlnia a Retromobile-t és Goodwoodot.

Tovább

Első benyomások a 2018-as Techno Classica nyitó napjáról

Szerdán nyitotta meg kapuit a Techno Classica az esseni vásárvárosban (bővebb infók a hivatalos oldalon). A kiállítás a világ egyik legnagyobb oldtimer-rendezvénye, de ez önmagában nem jelent sokat, vagy egy fél tucat rendezvény hirdette már a legnagyobbnak magát. Véleményem szerint az igazi mutatvány minőségileg felülkerekedni a 4-5 bajnokesélyes A listás rendezvényen. A Retromobile, a Goodwood Revival, a stuttgarti Retro Classics és a Maastrichti Interclassics egyaránt igyekszik valami többletet nyújtani a méreten felül is. Újabban azonban elkezdtek övön alul is játszani, tavaly az Esseni rendezvény szervezői (SIHA) a Stuttgarti rendezvény hétvégéjén tartották a SIHA zsebprogramját, az Antwerp Classicset, ez évben pedig egy teljes frontális támadással Németország két vezető oldtimer-kiállítása teljesen egy hétvégén kerül megrendezésre.

A Techno Classica amúgy méretében is impozáns. 30 országból 1250 kiállító várja a látogatókat a március 25-i zárónapig. A kiállítást egy nap alatt alig lehet bejárni: 120.000 m2-en 21 csarnokterem és a komplexumokat körbevevő szabadtér rengeteg látnivalót kínál. A számokon felül, a Techno Classica legerősebb aduásza a márkák gyári (de legalább importőri szintű) jelenléte, amely révén nemcsak a gyűjtők körében vívott ki komoly elismertséget, de a látogatószám emelkedésével a gyárak is egyre inkább felismerik a reklámpotenciált (tavaly 180.000 látogató nézte meg).

Tovább

Beszámoló a 2018-as Antwerp Classicről

Vasárnap zárta kapuit a 41. antwerpeni oldtimer-kiállítás, az Antwerp Classic (hivatalos oldal az alábbi linken érhető el). Három éve ez volt a legelső komolyabb oldtimer-kiállítás, amire eljutottam, és ez kicsit meghatározta a viszonyomat a rendezvényhez.

Mindazonáltal azóta én is sok mindent láttam. Olyan dolgokat, amelyek jelentősen emelték az inger-küszöbömet: mint nemzetközi autószalonokon megszokott színvonalú gyári standok vagy a klasszikus Spa-i pályán egymást gyűrő C csoportos versenyautók és túraautó-legendák.

Tovább

Porgramajánló: ma indul az Antwerp Classic

Ma délután nyitja meg kapuit a 41. antwerpeni oldtimer-kiállítás, az Antwerp Classic (hivatalos oldal az alábbi linken), amelyről az elmúlt években rendszeresen írtam. Pár éve ez volt a legelső komolyabb oldtimer-kiállítás, amire eljutottam, és ez kicsit meghatározta a viszonyomat a rendezvényhez..

antw_classic_2018_poster.jpg

Számomra 2015. év egyik legkellemesebb meglepetése volt az antwerpeni oldtimerbörze, akkor szinte sokkolt a rendezvény mennyisége és minősége. Pedig az előzetes alapján nem is gondoltam volna hogy ilyen hatalmas kiállítás fogad: négy nagy csarnok, tele régi és ritka autókkal néha egészen tömött installációkban. A kiállított darabok többnyire magángyűjteményben állnak, a többségüket épp árulják. Szóval a kiállítás jelentős részben egy használtautó-börze, illetve afféle hiúságok vására is, mert a félmillió eurós exkluzív darabok tulajai szerintem nem fognak lógó orral távozni, ha nem kell megválni kedvenc darabjaiktól. Azóta én sok mindent láttam, olyan dolgokat, amelyek jelentősen emelték az inger-küszöbömet. Talán ennek fényében is írtam, hogy a 2017-es rendezvény picit csalódást keltett, mivel úgy éreztem, nem hozták ki amit lehetett a Ferrari tematikából. Mondjuk kétlem hogy ez évben a Le Mansi belga sikerek és a Citroen 2CV lenyűgözne, de aki a környéken jár, érdemes elnéznie.

Bepótoltam a JohnWick 2. részét, nem kellett  volna

Én szóltam, ez egy tré film lett

Igazából azért veszem a fáradtságot hogy a frusztrációmat posztba öntsem, mert elkövettem azt a hibát hogy pénzt is adtam a DVD-ért. Erre akkor szoktam vetemedni a mai netflixes időkben, ha egy olyan filmről van szó amit szívesen megnéztem volna moziban is, de nem volt rá időm, sem türelmem utána kivárni a Netflix-premiert.   

download3_1.png

Az előző rész az egyik kedvenc filmem, a Mel Gibson féle Payback mellett az egyik legjobban sikerült neo-filmnoir. E zsánerre nem a melyre szántó gondolatok jellemzőek, nem igényel mélyreható színészi játékot sőt akár komoly büdzsét, vagy számítópes trükköket. Amitől a John Wick kiemelkedően jó az a SZERETET. Mármint ne a hippi mozgalmakra gondoljuk, hanem a kreatív agyak (a „túlfizetett eszköz”) hozzájárulására, akik a sok apróság és részlet révén megtöltik élettel az egybites történetet és az egydimenziós karaktereket.

Tovább

A Retromobile legjobb része – a gyári standok

Az itthon szinte ismeretlen rendezvény komolyan odatette magát az év autós rendezvényéért járó címért

Múlt vasárnap zárt a világ egyik legrangosabb oldtimer-rendezvénye, a párizsi Retromobile. Bár létezik nagyobb rendezvény a kontinensen, de a Retromobile az egyik legrangosabb. A kiállítás erőssége a high-end modellek felhozatala, ahol a milliárdosok szerzik be kedvenceiket, de a közönség szórakoztatására sok nagymúltú márka állít ki gyári támogatással gyári színvonalú standon, és teszi tiszteletét számos elismert múzeum. A Retromobile elismertségét mutatja, hogy számos rendezvény bérel standot, csakhogy feltegye magát a térképre.

A beszámoló második részében bemutatott aukciós ház és magángyűjtemények miatt a nagypályás gyűjtők számára valódi paradicsom a Retromobile, a magamfajta lelkes amatőrök számára azért még mindig érdekesebbek a márkák gyári standjai, amelyek új színvonalat hoznak a standok közé, és kiemelik a valóban A listás rendezvényeket a regionális használtautó-börzék közül.

Tovább

A Retromobile még mindig a világ legelitebb autóbörzéje

Lamborghini traktortól a Porsche 962c versenyautón át a Ferrari FXX-ig minden milliárdos megtalálja a számítását

A Retromobile annyira ismeretlen rendezvény nálunk, hogy a héten vagy egy tucat hírt olvastam, amely közvetve vagy közvetlenül a Retromobile-ról szólt, a de szerző/hírszerkesztő nem is értette mi az apropója a hírnek amiről ír vagy egyáltalán mi ez a rendezvény.

 

Ahogy elnézem a Totalcarnál se nagyon hallottak róla (pedig ott azért akad egy két oldtimerre fogékony újságíró) és az index-nél is benézték, sőt a beszámoló első részét sikerült valami 2 órára kiemelni a péntek kora-délutáni adásszünetben két pogácsarecept között. Pedig ez az év egyik legfontosabb oldtimer-rendezvénye, és már csak a rekordok miatt is a világ egyik legfontosabb árverése. Meg azért nem gagyi amikor a nagycsarnokban a Renault Múzeum raktárának történelmi darabjai mellé a francia Tankmúzeum begurítja a szülinapos Renault tankjait. Aki ki akar nézni és pont arra jár a kiállítás ma zár. 

Tovább

Első benyomások a párizsi Retromobile kiállításról

Az oldtimer-kiállítások királynője ragaszkodik a trónjához

Szerdán nyitotta meg kapuit világ egyik legrangosabb oldtimer-rendezvénye, a párizsi Retromobile (hivatalos oldaluk az alábbi linken érhető el). A rendezvény ez évben is a párizsi vásárvárosban (Porte de Versaille) kerül megrendezésre, és bár létezik nagyobb rendezvény a kontinensen, de minőségben a Retromobile-t verhetetlennek érzem. A kiállítás erőssége a high-end modellek felhozatala és annak mennyisége, sok márka állít ki gyári támogatással, és teszi tiszteletét számos elismert múzeum.  A Retromobile elismertségét mutatja, hogy számos autós rendezvény bérel standot a Retromobile-on, csakhogy feltegye magát a térképre.

A párizsi Retromobile kiállítást két éve úgy jellemeztem, hogy az az oldtimer-rendezvények királynője. Nem kérdés hogy ez a rendezvény az igazi nagyágyúk játszótere, ami teljesen más kontextusba helyezi az azt megelőzően látott kisebb regionális rendezvények "alfahím" gyűjtőit, akik egy-két restaurált 911-essel és alap Ferrarival már standokat szoktak építeni. A Retromobile a sokadik autó-kiállítás után is látványosnak hatott és tudott újat mutatni. Sőt annak idején példátlan módon emelte a tétet. A világrekorder-aspiráns Ferrari mellett 10 látványos gyári stand és a gyári standokhoz mérhető privát kollekciók gazdagították a rendezvényt. Nem kevés gyönyörű autót láttam, és ezek többsége az oldtimerek között is ritkaság volt.

Tovább

A Porsche Museum megkísérelte a lehetetlent

Megvédeni az SUV-k létjogosultságát

A múltkor a Mercedes Múzeum mellett természetesen sikerült egy kis időt szakítani arra, hogy megnézzem a város túlsó felén található Porsche Múzeumot. Erről már írtam egy kimerítőbb beszámolót két éve, de a Múzeum minden évben készül valami érdekességgel, ráadásul most egy rendes fényképezőgép is elkisért.

Tovább

Jól álcázott Volvo V60-assal csapatnak a hóban

A Volvo alighanem tartogat még egy premiert Genfre

Az Swedespeed erősen Volvo közeli fanblogon érdekes fotókra leltem, amelyen első alkalommal csapatnak a Volvo V60 prototípusával nyilvánosan egy jól dokumentált titkos próbaút alatt. 

volvo-v60-011-1024x683.jpg

Kicsit furcsálom is, mert eddig mindig a lépcsőshátú S60-assal kezdtek, de úgy tűnik más piacokon már annyira kimentek divatból az autószerű autók, hogy igazából csak közép/észak európai piac miatt futják meg a tiszteletkört.

Tovább

2018 legjobban várt autós rendezvényei I. rész

Bakancslista reloaded

A mai poszt egyfajta újévi fogadalomként szolgál, és lassan hagyománnyá fejlődik. Tartalmazza azokat a rendezvényeket amelyekre rendszeresen igyekszem elzarándokolni, vagy legalább egyszer el szeretnék nézni. A múlt év megint elég jól alakult élmények szempontjából, itt foglaltam össze a legjobbakat

Következzen egy lista az év fontosabb autós rendezvényeiről kronológia sorrendben. Ha esetleg valami kimaradt volna, akkor nyugodtan lehet emlékeztetni kommentben…

Tovább

A Brüsszeli Autószalon látványosabb fele - színre lép a nehéztüzérség

Prémium és luxusmárkák világszínvonalon prezentálva

Az előző részben sikerült végig venni a tömegmárkák egy részét és a VW luxus és presztízs márkáinak standjait. Mindazonáltal idő hiányában kimaradt jó pár márka, főleg a mindig profi show-t produkáló német prémiummárkák és a luxusautók gyártói. Az előző rész végén azzal hecceltem az olvasókat, hogy a javát erre a posztra tartogatom. Igyekszem, hogy ne okozzak csalódást. : )

Tovább

Képes beszámoló a 96. brüsszeli autószalonról

Január 12-től várja a látogatókat a 96. a brüsszeli autószalon a brüsszeli vásárvárosban (Heysel metrómegálló), és január 21-ig tart nyitva (hivatalos oldala itt érhető el), a hétvégéken estébe nyúló hosszú napokkal. Brüsszel önmagában is megér egy fapados utat, már csak a múzeumai miatt is, jelenleg egy amerikai autós tárlat várja a látogatókat.  Aki autóval jár arra annak érdemes megnézni a csütörtökön kezdődő Interclassicset Maastrichtban, a holland-belga-német határnál (amely két éve így nézett ki, de az ez évi rendezvényt jobban tükrözi a novemberi brüsszeli kiállításuk).

Páratlan években a rendezvény egy dreamcars tárlattal egészül ki a második hétvégére tavaly ez így nézett ki. Páros évben ezt egy prémiumcsarnok próbálja helyettesíteni. Mivel a kiállítóknak nem kell két tárlat között szétforgácsolni az erőforrásaikat, nekem jobban is tetszik ez a felállás.

Tovább

Sűrű január a BeNeLux régióban...

A jövő héten kezdődik a Brüsszeli Autószalon, közben Interclassics Maastrichtban

Egy hét múlva kezdődik a 96. Brüsszeli Autószalon a belga fővárosban, akinek nincs jobb dolga egy elég komoly autós rendezvénnyel fog szembesülni (hivatalos oldal itt).

banner-public-print.jpg

Bár a Brüsszeli Autószalon finoman szólva is nem a legismertebb autó-kiállítás, és közel sem annyira látványos, mint a nagy európai szalonok (Párizs/Frankfurt illetve Genf), az elmúlt években hozott egy elég stabil színvonalat, ami miatt messze kiemelkedett a régió többi autószalonja közül (főleg Essennel erős a kontraszt). Eddig szinte minden évben sor került rá, így stabil pont maradt a kalendáriumban, miközben sorra törölnek komoly autószalonokat (pl Amszterdam, Bologna).

Tovább

2017 legmeghatározóbb autóipari fejleményei és pár tipp az új esztendőre

Még a blog első hónapjaiban született egy poszt, amely sorra vette az autóipar és az autós társadalom számára legnagyobb hatással járó eseményeket és tendenciákat, amelyek 10-20 év múlva visszagondolva fontosabbnak fognak tűnni, minthogy ki nyert az év autója szavazást, a cégvezetői belharcokat, esetleg az éves eladások versenyét. Az eredeti cikkben kiemeltem öt dolgot, amit fontosnak éreztem, és szerintem hosszú távon meghatározza az autóipart. Lássuk, hogy ezek mennyire valósultak meg.

Akik az index-kiemelés miatt rendezvényekre és látványos képekre számítottak, azok inkább nézzék meg az előző heti válogatást a 2017. év legjobb autós rendezvényeiről.Ez itt egy afféle elméleti okvetetlenkedés igazi kibic módra. :)

Tovább