Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Képes beszámoló az Autoworld téli amerikai autós tárlatáról

2018. május 06. - Ződ2000

Ez a poszt lemaradt a téli hajrában, pedig a belga szervezők megint kitettek magukért, egy teljes sorozat Ford GT, Kaiser Darrin, Starsky és Bullit verdái, Tucker Torpedo, Roadrunner és még több tucat ritkaság, olyan kötelező darabok mint a Corvette tornasor mellett. A tárlatot eredetileg karácsony előtt avatták fel és január végéig várta a látogatókat, de egy része az állandó tárlatban később is megtekinthető lesz.

A tárlat az Autoworld nagytárlatainak szokásos menetrendjét követte: a kiállítás megkapta az emeleti galériát, míg a feljáratnál és a bejárat mellett egy-egy kisebb tematikus gyűjtemény várta a látogatókat.

Az egyik kisebb külön-tárlatot Ford GT40-ek alkották, amelyek között minden generációból akadt egy, néhány versenyváltozat kíséretében.

A földszint másik végében, a bejáratnál az amerikai sportkocsilegendák versenyváltozatai alkotnak szép tornasort, Mostang, Camaro, Corvette, Cobra és néhány szériaspecifikus versenyautó.

A galérián kiállított darabok azért messze túl mutat egy kommersz Mustang találkozón. Olyan ritkaságokat hoztak el mint a Jeep háború utáni személyautókísérlete, a Tucker Torpedo (érdemes megnézni a Tucker vállalkozásáról szóló filmet) és a Kaiser Darrin a furcsán nyíló ajtóival.

A hétköznapibb autókat is igyekeztek komoly tematikus tálalásban prezentálni, a Roadrunner sivatagi hátteret, mások autósmozit vagy Dinert kaptak.

Apropó autós mozi, pár filmlegenda (pl Bullit Mustang, Starsky Gran Torinoja vagy a Szelíd Motorosokból emlékezetes chopper) egy külön (sajnos eléggé nehezen fotózható) sarkot kapott.

Nagyjából ennyi volt a tárlat, amelynek végeztével annak egy része az Autoworld földszintjén kapott helyet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr4513894330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása