Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Programajánló: szerdától várja a látogatókat a Techno Classica

2017. április 01. - Ződ2000

Jövő szerdán nyitja meg kapuit a Techno Classica az Esseni vásárvárosban (bővebb infók a hivatalos oldalon). A kiállítás a világ egyik legnagyobb ilyen rendezvénye, lehet azon vitatkozni, hogy rangosabb vagy nagyobb-e ez évben a Retromobile, de az biztos, hogy ennek a két európai rendezvénynek nincsen párja a világban. 

tce_messeinfo_plan_e.jpg

30 országból 1250 kiállító várja a látogatókat az április 9-i zárónapig. A számokon felül, a Techno Classica igazán lenyűgöző összetevője a történelmi márkák gyári jelenléte által biztosított minőség.

eintrittspreise.jpg

A három nagy történelmi márka (Jaguar, Mercedes, Porsche) mellett ráadásul az összes német márka kitesz magáért, és az importmárkák is komolyan odateszik magukat. Az Opel GT tornasor vagy az Alfa túraautó-sorozata felettébb impozánsra sikeredett, a Volvo V90-est pedig a kontinensen először lehetett megtekinteni.

 

tce_messeinfo_plan_e_1.jpg 

Előző évben az esseni Techno Classica kiállítást előzte meg a legnagyobb várakozás. A végén csak ezüst érmes lett a múlt évi toplistámon a kontinens rendezvényei között, de szerintem simán benne van az év rendezvénye cím. 

Az hogy a Techno Classica a legnagyobbnak hirdeti magát nem izgat különüsebben. Ugyanezt olvashattam az Interclassics, sőt a Stuttgarti kiállítás honlapján is. A világ egyik legerősebb és legnagyobb történelmű autóiparára büszke országban a hazai gyártók ki fognak tenni magukért, efelől most sem lesz kétségem. Ugyanakkor legutóbb a párizsi Retromobile sokkal mélyebb benyomást tett rám: az Arcturial standja látványosabb volt mint a Coys standja Essenben, és szerintem az autók felhozatala is látványosabb volt. Szerintem a privát gyűjtők is többen voltak és elegánsabb standokat hoztak össze, mind a díszlet, mind az autókészlet tekintetében. 

Viszont ez évben a Retromobile nem jött össze, így a Techno Classica esélyei némileg javultak. Az biztos hogy a rendezvény nem fog senkinek csalódást okozni az előzetesek alapján. Volvo 90 éves (állítólag hozzák az új XC60-ast is), remélem a Ferrari is gyári standdal képviselteti magát (a Retromobile-on így tettek).

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr6412393839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csepreghy Dániel · http://dontblogaboutthis.blog.hu/ 2017.04.02. 08:27:41

Ki nem hagyom! Már alig várom, hogy végre megint rendes autókat láthassak :)

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.04.02. 15:56:22

@FrozenSilver: nekem sajnos egy családi baj miatt Párizs és London is kimaradt, főleg az előbbi hiányzott, a gyári Ferrari stand érdekes lehet, bár a decemberi essen motor show előre sejteti hogy mire számítsunk a jövő héten.
Szerinted melyik napon érdemes menni?

Csepreghy Dániel · http://dontblogaboutthis.blog.hu/ 2017.04.02. 16:39:10

@Ződ2000: Nekünk villámlátogatás lesz, így nem marad más, minthogy csütörtökön szaladjam végig az egészet.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.04.02. 17:24:23

@FrozenSilver: én a rigai autómúzeummal jártam így. Még a Nikont se vittem magammal az útra. Az utsó megbeszélés után a helyiek ajánlottak taxit amivel megúsztam emberi áron a kijutást, volt fél órám, amit a blogom miatt hosszabbított meg a teremőr :).
De a mobillal lőtt képek is taroltak az indexen... :)
süti beállítások módosítása