Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Méltó megemlékezés Motor-Talkon a 70 éves Walter Röhrlről

2017. március 13. - Ződ2000

Nagyon élvezetes és részletes videóinterjú-sorozatot készített a német Motor-Talk a 70 éves Walter Röhrl tiszteletére. Manapság már ritka az olyan titán akinek nem az egyéni sikerek kimaxolása az elsődleges, hanem a megmérettetés a legjobbakkal, minden körülmények között.

Herr Röhrl ugyanis a mai ászok jó részével ellentétben módszeresen váltott minden évben márkát, a szempont azonban sokkal kevésbé a bajnoki címek hajszolása volt, hanem egy mérvadónak tekintett ellenfél legyőzése (Blomquist az Audinál), vagy bizonyos kedvenc versenyek megnyerése (pl Röhrl a Monte megszállotja volt), esetleg a szabadság, vagy akár gyári támogatás más versenyszámokhoz (Porsche).  

Sok esetben tudatosan vállalta a másodhegedűs szerepét, de azért egy két versenyt akkor is nyert, ha évközben több esetben parkolt le hogy bevárja csapattársát. Azért két Rally VB cím összejött neki. Elsőt egy Fiat 131 Abarth volánjánál.

 A Porsche úgy tűnik örök szerelem maradt számára, dacára a szarkasztikus kommentjeinek.

Viszont az Opel hozta el neki a második bajnoki címet.

Ezek után a Lanciához lazulni ment, persze egy igaz német sosem fog ellazulni : ),  és azért sikerült úgy a vezérpilóta (szegény Markku Alén) elé kerülni, hogy rendszeresen félreállt és bevárta.

A végére pedig az Audis évek következnek. Érdekes látni, hogy az (akkor még feltörekvő)  német prémiummárka  miként szívatta a német ászt. Manapság ez aligha lenne elképzelhető, legkésőbb amióta a Mercedes évekig szívott az F1-ben azzal, hogy "a" német pilóta ellenében nyer/veszit.

Természetesen a némettudás elengedhetetlen, és több a beszélgetés, mint az akció, de érdekes volt végignézni és megélni egy legenda visszaemlékezését.

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr3412336039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stig 2017.03.14. 09:23:18

Természetesen mindenkinek van kedvence, és normál esetben az ember elismeri a másik ember, tehetségét, tudását, amit letett az asztalra.

Így vagyok én Röhrl-lel is. Elismerem, hogy óriási pilóta volt, hatalmas versenyző, de nekem Blomqvist marad a No1. Talán látszik a nickname-emen is:-)

Sajnos nem tudok németül így nem is értem, hogy mit mond, miről beszél, de ha megtennél annyit, hogy esetleg leírnád, hogy mivel szívatta az Audi, akkor azt megköszönném (bár a porsches megjegyzéseit is szívesen olvasnám).

Azt nem tudom minek köszönhető a jogos megemlékezés, de szívesen olvastam volna/olvasnék a napokban olvasottaktól eltérő megemlékezést John Surtees-ről, vagy más legendás versenyzőkről akik "kerek" évfordulóhoz érnek.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.03.14. 09:52:44

@stig: Surteesről sokan írtak más blogon (volt ami szerepelt az index2-n is), ezért én nem akartam reprodukálni azt amit más már jobban megcsinált. Másodrészt Surtees nekem eléggé kimaradt, Röhrlről sokkal több élményem volt. Részben azért is mert otthonosan mozgok a német nyelvterületen.

Manapság már nem nagy szám a kétszeres bajnoki cím, mindenkinek kijár akit Sebestyénnek hívnak :), de annak idején Röhrl eléggé kiemelkedett a mezőnyből, azóta sem találtak hasonlóan tehetséges német pilótát. A megemlékezés oka Röhrl 70. szülinapja (lásd cím).

Az Audi esetében arról mesélt, hogy kifejezetten "a" Stig miatt ment az Audihoz, mert azonos autóval akart megméredzkedni azzal akit akkor a legjobbnak tartott. Aztán az első Audis versenyén (Monte, az Rörhl fétise) elengedték úgy hogy folyamatosan rossz gumit adtak a kocsijára, majd jöttek gratulálni, hogy mennyire jól megy rossz gumikkal is (ezt egy barátjától tudta meg). Nem kicsit kiakadt...

Ha sikerült volna eljutni Londonba 2 hete most lenne kiadós képanyagom Ickxről

stig 2017.03.16. 10:46:41

Nem is tartom a mai rallyt olyan érdekesnek(?) mint akár a 10-15 évvel ezelőttit. Azért a Grönholm-Loeb csaták, vagy régebben a Grönholm-Solberg-Burns-McRae-Sainz csatákhoz képest a maiak elhanyagolhatóak szerintem, így a Ogier győzelmeit sem tudom értékelni. Úgy is fogalmazhatnék, igen csak devalválódott a vb cím.

Azt gondoltam, hogy ez a blog viszonylag szubjektív (hiszen arról írsz alapvetően amerre jársz), viszont azt hittem, hogy a jelentősebb (akár szomorú) aktualitású eseményekről is megemlékezel, ha másban nem de 1-1 rövid cikkben, ha van rá lehetőséged.

Mondjuk nehéz elhinni, hogy egy német márka egy már 2x-es világbajnok NÉMET pilótának rossz gumit ad, na de ki tudja...

Arra kíváncsi lennék, hogy mondott e valamit arra vonatkozóan, hogy végülis melyiküket tartja jobbnak..

Bár lehet a könyvét meg kellene venni...

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.03.16. 15:11:28

@stig: heti egy-két poszt fér bele, ha pedig valaki már megírta (nem egy sokszerzős blog van itt fent autós témában), én nem fogok foglalkozni azzal a témával. Röhrl kimaradt a blogon, és amúgy is csak emlékeztetőnek írtam, aki lemaradt volna, mert egy igazi oldckúz dokumentarista interjú, amit a 80-as években az ember a TV-ben rendszeresen láthatott, abban az időkben amikor a Derrick még akciósorozatnak minősült.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.03.16. 16:20:54

Schumacher óta értették meg igazán a konstruktőrök, hogy mennyivel jobban azonosulnak a rajongók a hősökkel, mint a márkákkal.

Nem részletezi tovább nagyon Röhrl az évét hanem arra helyezi a hangsúlyt, hogy ő a teljes szezon helyett megelégedett a harmadpilóta szereppel, viszont az Audival elmehetett versenyezni más szakágakhoz (pl Pikes Peak).

Ebben a szezonban a 11-ik lett egy olyan autóval ami hozta az 1-2 helyet (Blomqvist, Mikkola). A következő (85-ös) szezonban is a második Blomqvist mögött végzett harmadik helyen. 86-ban meg csak a Montéra ment.

stig 2017.03.17. 09:31:45

Stefan és Harry kalandjaira emlékszem, néztem a tévében én is. :-)))

Nem kötözködés volt a hozzászólásom, inkább építőjellegűnek szántam, de mivel te vagy a blogtulaj és az író, ezrét te döntöd el miről írsz.
Én mint olvasó, csak javasolhatok.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.03.17. 10:12:59

@stig: nem is kötekedésnek vettem, minden tanácsot megköszönök, és azért is válaszoltam meg. van egy sor poszt aminek ott figyelnek az anyagai (pl Mercedes Museum fél éve, kesergések a WRC autók formátumára 1 éve, kedvenc autós üldözések két éve "porosodik" a folderében), de az aktuális dolgok mindig elviszik (pl most Shiro Nakamura bestof, amit szeretnék a hétre, mert aktuális, de már második napja csúszok vele a munka miatt).
süti beállítások módosítása