Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Halloween Carspotting: BMW 1602 a túlvilágról kísért minket nap mint nap

2016. október 31. - Ződ2000

Ez a BMW 1602 itt pihen a környéken egy jó ideje. Nemrég még változtattak vele helyet, de a gumijaiból ítélve ez egy időre az utolsó útja lehetett. Kihasználva, hogy az ünnepek alatt nem nagyon parkolnak az utcán, körbe is fotóztam tegnap. Még így is impozáns autó, hogy lassan benövi a moha...

1_dsc_0026.JPG

A tulaj pihentet amúgy még három BMW-t a környéken, de ez parkol a legszembetűnőbb helyen, a többi a saját kertjében várja sorsát. Bár én nem vagyok ennek a konkrét modellnek híve, van benne valami ami megfogja az embert, főleg a tarkán barnuló őszi színek beköszöntével.

2_dsc_0028.JPG

A 02-es sorozat már elérte azt a kort, amikor kiválogatódnak az örökkévalóságnak megtartandó darabok, és mivel fontos szerepe volt a modellnek a BMW megújulásában (értsd, túlélésében), ezért egyre többször futok velük össze neves rendezvényeken.

bmw-1600-2-1966-1600-01.jpg

Szerintem fontos szerepet játszik a márka 100 éves évfordulóját ünneplő turnéja és kampánya is abban, hogy a kor BMW modelljei már tisztes helyeket kapnak a kiállításokon. Másrészt ez a modellt még elkerülte a kétes értékű tulajok érdeklődése. Aki nem érti, mire gondolok, íme egy Petrolicious video egy szeretetteljes, de annál szörnyűbb Helloween tök színű 02-esről.

Egy pár ilyen furcsaságtól eltekintve, a 02-esek között egyre több a méltóságteljes példány. Akár a Techno Classica tökéletes gyári installációiban szereplő, újszerűre restaurált egyedi darabjai, akár a márkaklubok sorfalai, a 02-es széria már stabil tagjává vált az oldtimer-társadalomnak. És most látom először, hogy egy témában lényegesen jobban tetszenek a saját fotóim, mint a Netcarshow által feltöltött sajtófotó.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr4011917301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása