Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

A Formula-1 szimulációk fejlődése az elmúlt 40 évben

2016. október 25. - Ződ2000

Íme egy (illetve két) nagyon tanulságos videó, amely 40 év fejlődését szemlélteti.

maxresdefault2.jpg

Kicsit most elöntött a nosztalgia... :)

Ijesztően felgyorsult a fejlődés, de a kérdés az, az egyre több részletében valósághű megjelenítés után mi következik majd 10 év múlva? A Párizsi autószalon már tele volt VR sisakokkal, úgy tűnik, a szórakoztatóipar erre halad, most olyanok ezek a VR megoldások, mint a beülős videójátékok 15 éve. Még drágák otthonra, de ha valaki extrát akar nyújtani, ez tűnik a járható útnak.

10_img_20160930_145651_1.jpg

Persze a kedvencem akkor is a Toyota FT86 szimulátora volt, amelynél a lengéscsillapítókat "low rider" emelőkarokkal váltották ki, a képernyőre pedig kivetítették a látványt, nem annyira 3D, mint a szemüveg, de amikor az ember a bőrszíjjal behúzza a könnyített sport ajtót, ezt gyorsan megbocsátja a bukókeretben ülve :).

Ja igen, itt a beígért videó.... :)

 Hasonló videó a témában, több eredeti hanggal és kevesebb zenével:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2311836919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása