Az élet 180km/hnál, vagyis izé Passaunál kezdődik :)

Privát gondolatok az autók világáról

Privát gondolatok az autók világáról

Boldog szülinapot Motor-talk!

2016. június 14. - Ződ2000

A honlapja szerint ma ünnepli 15. születésnapját a Motor-talk, a legnagyobb német autós fórum, amely közösségi alapú tartalmával az egyik leghasznosabb autós oldallá nőtte ki magát.

15-jahre-motor-talk-as-8868465946175796903.jpg

Személy szerint nem tartom nagyra a nyomtatásban megjelenő német folyóiratokat, mivel a szép és olvasmányos külső mögé nézve gyorsan rájön az ember arra, hogy leginkább a saját nemzeti ipar termékeinek reklámozása a létcéljuk. Ráadásul mivel a telemarketingjüket a határon túl is terjesztik a külföldi leányvállalataik révén, a gyéról fordított reklám-összehasonlításaik képesek kiirtani a helyi sajtót. Ezen felül az újságok a papíralapú újság értékesítésére összpontosítanak, így meglehetősen sovány teret hagynak a netes megjelenésnek.

A motor-talk azonban más utat járt be, az oldal alapját a meglehetősen erős fórum-közösség adja. Nem csak a német márkák,  de például a Volvo esetében is rendkívül aktív és segítőkész közösséget talál az ember, és rengeteg problémára találhat orvosságot vagy akár kerülheti ki  azokat a mémet nyelvet értők .

15-jahre-motor-talk-beitra-ge-3502041464554707799.jpg

Az oldal folyamatosan fejlődött és nőtte ki magát, a fórumokra blogok épültek, egy idő után egyre több cikk jelent meg saját gyártásban. A BMW X1-nél láttam először, hogy még a hivatalos bemutató előtt a motor talk bloggere próbálgatta a kocsit, miközben a szokásos német újságok csak jóval később kaptak rá lehetőséget... A látványos fejlődés pedig meghozta a befektetőket: 2015 ősszén bevásárolta magát a Mobile.de, ami remélhetőleg új távlatokat nyit az oldal számára.

15 év nem kis idő egy honlap életében, de remélem még sok ilyen jubileumot ünnepelhetnek!

Képek forrása: Motor talk, illetve screenshots.com

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autossagok.blog.hu/api/trackback/id/tr688810834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása